Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

U Vinkovcima potpisana dva vrijedna prekogranična ugovora

Projekt Hrvatska - Srbija
Foto: VL
1/3
29.07.2016.
u 16:32

Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ForestFlow“ koji se provodi u okviru IPA prekograničnog programa suradnje Hrvatska – Srbija 2007.-2013.

U Vinkovcima su danas potpisana dva ugovora u okviru prekogranične suradnje sa Srbijom. U zgradi Hrvatskih šuma predsjednik Uprave ovoga javnog poduzeća Ivan Pavelić i v.d. ravnatelja Agencije za regionalni razvoj RH Matilda Copić potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ForestFlow“ koji se provodi u okviru IPA prekograničnog programa suradnje Hrvatska – Srbija 2007.-2013.

Prema riječima Pavelića ovaj projekt je četvrti po redu IPA projekt prekogranične suradnje Hrvatskih šuma. Projekt „ForestFlow“ vrijedan je 1,4 milijuna eura s financiranjem EU od 85 posto. Pola sredstava biti će realizirano u Hrvatskoj, a pola u Srbiji.  

- Opći cilj projekta je obnoviti područja oštećena u poplavi 2014. godine i razviti učinkovitije sustave zaštite u slučaju opasnosti od poplava u pograničnom području Vukovarsko-srijemske županije i Srijemskog okruga. U okviru projekta raditi će se na reintrodukciji jelenske divljači u Spačvanskim šumama, urediti će se odvodni kanali, instalirati automatske stanice za mjerenje razine vode na Bosutu, obnoviti kilometarske oznake na savskom nasipu i sl., rekao je Pavelić.

Ovom prilikom održana je i prezentacija projekta „Naturavita –  Razminiranje, obnova i zaštita šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim i Natura 2000 područjima u dunavsko – dravskoj regiji“ koji je težak 48 milijuna. Početak realizacije ovoga projekta, koji će trajati pet godina, očekuje se od 1. siječnja 2017. godine.

Jučer je u Vinkovcima potpisan i Ugovor o sufinanciranju po IPA prekograničnom programu Hrvatska-Srbija vrijedan 700.000 eura. Prema riječima predsjednika Udruge  osoba s invaliditetom „Bubamara“ Tomislava Velića riječ je o projektu prekogranične suradnje sa Srbijom“Boards without borders: improving life quality for marginalized groups through people to peoplea pproach” u sklopu CBC programa Hrvatska-Srbija 2007-2013.“.

- Ovaj projekt povećat će kvalitetu života osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 700.000 eura. Od sredstava koja pripadaju „Bubamari“ nabavili smo 4 nova kombija i 3 čamca za prijevoz osoba s invaliditetom. Kombiji će služiti za prijevoz naših korisnika u cijeloj županiji i omogućiti će im da ne ostanu izopćeni u društvu. Čamci će biti proslijeđeni HGSS-nje za potrebe u slučaju nužde ali i za prijevoz naših korisnika, rekao je Velić.

U Vinkovcima je ovom prilikom bio i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić koji je rekao kako su ovakvi projekti veoma važni za Hrvatsku.

- Mlada smo članica EU i nemamo iskustva, Ipak, rezultati nakon pola tekuće godine bolji su nego u cijeloj prošloj godini. Problem je u projektnoj dokumentaciji i to treba pripremiti. Očekujem da za godinu-dvije bude bolje jer imamo 10,7 milijardi eura na raspolaganju u fondovima EU, rekao je Tolušić. 

>> Ivan Pavelić: Ne odričem se bonusa od 2,3 milijuna kuna, a ugovor je poslovna tajna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije