Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IN MEMORIAM

Održana komemoracija za Marijana Kostrenčića

Marijan Kostrenčić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/28
04.05.2016.
u 16:30

Kostrenčić je preminuo od posljedica moždanog udara

U velikoj dvorani Matice hrvatske danas je održana komemoracija za Marijana Kostrenčića.

Međunarodni konzultant, potpredsjednik Hrvatskoga društva lobista i pročelnik Odjela za gospodarstvo Matice hrvatske preminuo je prošli mjesec od posljedica moždanog udara koji je pretrpio na službenome putu u Izraelu.

Kostrenčić je rođen 1959. godine u glavnom gradu Sudana Khartoumu. U Zagrebu je završio Pravni fakultet. Od 1985. godine radio je kao pravni savjetnik u Ingri, od 1987. godine bio je član Poslovodnog odbora Ina Toursa za pravne i kadrovske poslove. Godine 1991. postao je načelnik odjela za strana ulaganja i koncesije pri Ministarstvu inozemnih poslova Republike Hrvatske, a u isto vrijeme obnašao je i dužnost šefa kabineta ministra inozemnih poslova. Od 1995. do 2000. godine bio je glavni savjetnik predsjednika Lura grupe za pravne i organizacijske poslove, a od sredine 1992. godine bio je direktor INTEL d.o.o. u Zagrebu te direktor i partner u LINTEL GmbH u Beču.

Bio je predsjednik nadzornih odbora Večernjega lista d.d., VIP-NET GSM d.o.o. i Generalturista d.d., član nadzornih odbora Tiska d.d., i Klementine d.o.o. te izvjestitelj Komisije za poreze Američke odvjetničke komore.

>> Sve je u životu mogao, a onda ga je život sustigao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije