Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAROLIKA EKIPA

U utrci za Pantovčak mormon, Tuđmanov savjetnik, iscjelitelj...

Ivan Bavčević
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
26.11.2014.
u 12:10

Na izbore i parolom: “Hrvatska mora iz mraka, treba nam sunca i zraka!”

U sjeni jakih, medijski “vidljivih” kandidata, u predsjedničku utrku krenuli su i bivši vođa mormona, poznata zviždačica, novinarka, Tuđmanov savjetnik, duhovni iscjelitelj...

Savjetnik za osobni životni razvoj, majstor reikija i poslovni konzultant Ivan Bavčević (r. 1978.) jučer se predstavio parolama “Ovo je sve samo ne suverena država”, “Nemamo Hrvatsku, izgubili smo je putem”.

– Nije mi namjera biti guverner kolonije, nego predsjednik Republike. Pod okupacijom smo. Ona se ne vidi, ali je tu. Ono što su banke napravile Hrvatskoj je silovanje! – kaže Bavčević. Tvrdi kako je sramotno da uvozimo 50 posto hrane koju pojedemo unatoč tome što možemo hraniti “šest milijuna svejeda ili čak do 44 milijuna vegetarijanaca”.

Novi referendum o EU

– Ako bismo na samo 30 posto obradivih površina uzgajali konoplju za medicinsku i industrijsku upotrebu, Hrvatska bi godišnje imala čistu zaradu od 100 milijardi eura! – tvrdi Bavčević koji će, ako postane predsjednik, raspisati dva referenduma – o “deblokadi HNB-a” i ponoviti referendum o ulasku (izlasku?) Hrvatske u EU.

U predsjedničku utrku sa sloganom “Pravo(m) u glavu” krenuo je i arhitekt Ivan Valek.

– Hrvatskoj treba generalna inventura društva. Treba preispitati Ustav, a HNB je najveći neprijatelj Hrvatske. Predsjednik treba imati direktne ovlasti nad DORH-om i HNB-om. Pa na skrivenim računima u inozemstvu položeno je od 60 do 80 milijardi eura opljačkanog novca! – kaže bivši košarkaš i predsjednik Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Potpise za kandidaturu počela je skupljati i novinarka Iva Anzulović.

Dinko Cvitan ne radi ništa! Dok smo 90-ih ratovali, neki su krali. Korupcija se uvukla u svaki segment društva. Ne mogu to mirno gledati, neću da me sin sutra pita: “Mama, zakaj nisi ništa učinila, a sve si znala?” – objašnjava i kaže da iza nje ne stoji nitko osim prijatelja koji će joj pomagati.

Sraz domoljuba i džepara

Umirovljeni sudac, odvjetnik i saborski zastupnik, bivši Tuđmanov savjetnik za unutarnju politiku te majstor karatea i pjesnik Valpovčanin Tomislav Šutalo (64) u predsjedničku utrku kreće iz samopoštovanja jer se, kaže, kao i mnogi drugi u opljačkanoj i opustošenoj zemlji osjeća građaninom drugog reda. Stoga na izborima priželjkuje “sraz domoljuba i džepara”. Tvrdi da se ne ide igrati u Predsjedničke dvore ni glumatati, već stvari dovesti u red, i to kao predsjednik reformator. Priznaje da za kampanju nema “ni prebite kune”, ne želi da ga itko financijski podržava, već tvrdi da mu je dovoljno samo pola sata nastupa na javnoj televiziji. Parole su mu: “Hrvatska mora iz mraka, treba nam sunca i zraka” i “Vi lijevi – lijevo, vi desni – desno, da prođe narod”.

U utrci je i zviždačica Vesna Balenović. Iako je prvotno podržala M. Kujundžića, očito se predomislila. A kandidat je i 24-godišnji student i aktivist inicijative Živi zid Ivan Vilibor Sinčić, čija je misija – oslobađanje Hrvatske od dužničkog ropstva i kreditnog sustava.

Komentara 16

Avatar ljutatrava
ljutatrava
12:48 26.11.2014.

..nema nives celzijus a nema ni severine pa neću ni izaći na glasanje

MA
maxxxx
14:05 26.11.2014.

Možete se smijati, ali većina ovih bi bili bolji od lignjuna i barbike

Avatar possibilis
possibilis
13:59 26.11.2014.

Kakva suceljavanja? Kakvi kandidati? Ovo je jedan jedini clanak u novinama i to kolektivni, o kandidatima koji nisu Josipovic, Kujundzic ili Kitarovic. Sve sto nam se nagurava kroz medije- za nas je stetno, a ostale kandidate mediji usutkaju prije nego se posteno predstave. Zbog vas novinari (najmanje Vecernji, ali takodjer u manipulatorskom sustavu) nemamo demokraciju. Jos se nudi golem novac poreznih obveznika kao nagrada nametnutom kandidatu koji prodje u prvi krug. ROBOVLASNICI, MANIPULATORI, AGRESIVCI. ZBOG NOVINA. I vasih nalogodavaca. Vec cetvrti "izbori" izmedju samo dva kandidata- neandertalac protiv veleizdajnika. Jedva cekam sankcije za novinare koji snose najvecu odgovornost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije