Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četiri metra ispod zemlje

U Splitu otkriven podzemni tunel

tunel
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
23.11.2015.
u 22:51

Tunel je dug oko 40 metara i dubok oko jedan i pol do dva metra, a nalazi se četiri metra ispod površine zemlje na mjestu gdje HAKOM gradi svoju poslovnu zgradu, kaže Josip Mihanović

U splitskom gradskom kotaru Visoka, u istočnom dijelu grada, otkriven je podzemni tunel na mjestu gdje Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)  gradi regulatorno mrežno središte,  doznaje se od dopredsjednika tog splitskog Gradskog kotara Josipa Mihanovića.

– Prema našim prvim saznanjima, tunel je dug oko 40 metara i dubok  oko jedan i pol do dva metra, a nalazi se četiri metra ispod površine zemlje na mjestu gdje HAKOM gradi svoju poslovnu zgradu i na zgradu planira postaviti uređaje, antene, za mjerenje radijsko-frekvencijskog spektra – rekao je za Hinu Mihanović.

Po njegovim riječima, u neposrednoj blizini podzemnog tunela je i najveće vodoopskrbno mjesto u Splitu.

– Ranije smo, prije početka graditeljskih radova, , upozoravali  HAKOM na mogućnost postojanja podzemnog tunela na tom mjestu, ali HAKOM nije uzeo u obzir naša upozorenja i pristupio je gradnji svoje zgrade – rekao je Mihanović.

Čelnici Gradskog kotara Visoka tim će povodom održati izvanrednu konferenciju za novinare.

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar rajetin
rajetin
00:02 24.11.2015.

Kakve veze ova fotografija ima s ovim (glupastim) tekstom? Tko, kad i zašto ga je gradio? Što ga ne fotografirate?

OM
omolje
05:40 24.11.2015.

Podzemni tunel.

Avatar Django
Django
00:43 24.11.2015.

Ovo mi je prvi glas da u Hrvatskoj osim Gorskog kotara postoji još neki "kotar"! Ali u crvenom Splitu je sve moguće, samo u tom slučaju je dotični gospodin "zamjenik kotarskog načelnika" a ne dopredsjednik. No, bez obzira na njegov status, pošto obnaša dužnost koja ga obvezuje na reakciju, morao bi znati da se u ovom slučaju treba obavijestiti nadležnu građevinsku inspekciju a ne izvođača ili investitora gradnje. A inspekcija je dužna utvrditi odgovara li projektna dokumentacija, uključivo pripremne radnje - naročito geotehnička ispitivanja i elaborat, stvarnom stanju na terenu. I poduzeti potrebne mjere kako bi se osigurala sigurnost i spriječila eventualna materijalna šteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije