Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Maras

'U skupini za pregovore s MOL-om zbog Karamarka ne bi smjeli biti HDZ-ovi ministri'

'13.09.2013., Zagreb - Ministar Gordan Maras objavio je danas kandidaturu za predsjednika zagrebacke gradske ogranizacije SDP-a na predstojecim stranackim izborima. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/5
24.05.2016.
u 15:27

Govoreći o predstojećem glasovanju u Saboru o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade i šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, Maras je istaknuo kako SDP i cijela oporba vrlo jasno tvrde da Karamarko ne može ostati u Vladi

 Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras izjavio je danas na konferenciji za novinare da u najavljenoj ekspertnoj skupini Vlade za pregovore s MOL-om ne bi smjeli biti HDZ-ovi ministri, s obzirom na to da je predsjednik te stranke Tomislav Karamarko interesno povezan s MOL-om, pa se može sumnjati u njihovu objektivnost.

Govoreći o predstojećem glasovanju u Saboru o povjerenju prvom potpredsjedniku Vlade i šefu HDZ-a Tomislavu Karamarku, Maras je istaknuo kako SDP i cijela oporba vrlo jasno tvrde da Karamarko ne može ostati u Vladi, a tijekom glasovanja vidjet će se pretpostavlja li neki saborski zastupnik iz vladajuće koalicije hrvatske interese svojoj fotelji. Maras je obišao mjesto ekološkog incidenta na obali kod rafinerije nafte u Urinju u Kostreni kao predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode, nakon čega je zaključio da je sanacija prilično solidno obavljena, ali bi ubuduće trebalo izbjeći ponavljanje takvih incidenata. Rafinerija bi trebala više voditi računa o visokim ekološkim standardima, a troškove sanacije mora podmiriti Ina, kazao je.

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović kritizirao je vladajuće jer Sabor ovoga tjedna, zbog blagdana Tijelova, ne radi, ustvrdivši da je "Hrvatska na čekanju u svakom segmentu", a slučaj mogućeg prekida rada na kurikularnoj reformi još je jedan dokaz tome.

– Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar sakrio se u mišju rupu, HDZ je nezainteresiran za to pitanje, a Most kurikularnu reformu uopće ne razumije, pa su se na čelu okupacije obrazovnog sustava našli Hrast i udruga "U ime obitelji", sa Željkom Markić i Ladislavom Ilčićem na čelu, koji Hrvatsku žele vratiti u 19. stoljeće – rekao je Jovanović. Dodao je kako kurikularna reforma znači brigu za budućnost zemlje i podržao stručnjake koji su na njoj dosad radili da nastave svoj posao bez uplitanja politike.

Jovanović je također naglasio da SDP podržava ribare Primorsko-goranske županije koji se bore protiv zabrane lova plave ribe na Kvarneru, što predlaže Uprava za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede. – Time bi se izazvao brodolom ribarstva na Kvarneru i izgubilo bi se 300 radnih mjesta, pa inzistiramo da se odluka o zabrani odmah promijeni – poručio je Jovanović.

>> Maras o Špiki: Bolje bi državu vodila družba Pere Kvržice

Komentara 28

DU
Deleted user
15:55 24.05.2016.

tebe triba stavit,ti si lumen,pljuc..

ZG
zgrio
15:59 24.05.2016.

evo genija opet

MA
Marko1337
16:16 24.05.2016.

Trebalo bi uključiti partijske stručnjake kao što su bitange maras, milanović, grćić, čačić, pupavac i slični pa bismo brzo nosili gaće na štapu, jer to je način kako je zločinačka partija gurala ovaj narod u provaliju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije