Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekorderu 900.000 kn

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema krize? U 6 godina isplatili im 5,6 milijuna kn naknada

Milivoj Tičarić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
31.03.2015.
u 09:20

Imaju plaće ili mirovine, a novčane naknade dobivali su kao vijećnici te za članstvo u savjetima i nadzornim odborima

Nakon što se pri nedavnom povećavanju naknada u Županijskoj skupštini vijećnik Milivoj Tičarić požalio da nema čime prehraniti djecu, jučer je Večernji list dobio na uvid izvadak iz kojeg je vidljivo kako je Sisačko-moslavačka županija, u vrijeme vlasti SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel, za njegove naknade od 2009. do 2014. isplatila ukupno 876.093,58 kuna.

Taj je iznos Županija isplatila čelniku Demokratske stranke umirovljenika za članstvo u savjetima županice te Nadzornom odboru Razvojne agencije SIMORA-e i Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, a uključuje i 84.000 kuna doprinosa. Uza sve to Tičarić je normalno radio na svojem radnom mjestu u gradskom Domu kulture Sisak primajući i tamo solidnu plaću.

Na listi i sindikalist

No, odlaskom županice smanjile su se naknade pa je očito “samo” vijećnička naknada postala premala te ju je trebalo povećati, kako bi se prehranilo djecu. Tičarić je rekorder u primanjima, a slijedi ga čelnik Županijske skupštine Željko Soldo (HSP) s ukupnim troškom od 843.043,40 kuna u istom razdoblju. Uz trošak automobila, mobitela, nabavu računala i tableta, kao vijećniku, savjetniku županice, predsjedniku Upravnog vijeća ŽUC-a i čelniku Skupštine isplaćeno mu je ukupno 633.790,59 kuna. Uza sve to Soldo, koji je kao pripadnik HOS-a ranjen u Vukovaru, prima vojnu mirovinu. Njegovu prethodniku na čelu Skupštine Željku Kardašu (HSP) isplaćeno je u šest godina 810.096 kuna naknada. I on je vojni umirovljenik.

Najplaćeniji je SDP-ovac Juraj Lisak iz Kutine, radnik Petrokemije. Njegov je trošak za Županiju u šest godina bio 798.004,35 kuna. Njegova stranačka kolegica iz Novske Milena Pavković-Novotni u istom je razdoblju dobila 732.116 kuna.

Još jedan HSP-ovac, Jozo Bilobrk, inače sindikalist iz kutinske Petrokemije, Županiju je od 2009. do 2014. stajao ukupno 635.686,62 kune. SDP-ovac iz Velike Ludine Marijo Moštak kao zamjenik predsjednika Skupštine i vijećnik zaslužio je 533.887,97 kuna županijskog novca u šest godina. Inače je zaposlenik županijske bolnice u Popovači.

Uključili se naknadno

Neki su se u isplate uključili naknadno, pa je tako čelnik županijskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika, inače ugostitelj, Emil Franjević od 2013. do 2014. od Županije zaradio stotinjak tisuća kuna. Sličan iznos zaradio je i Rajko Mladenović, čelnik HDRS-a i zaposlenik SIMORA-e, a njegov stranački kolega Vlado Đaković privrijedio je 148.704 kune kao vijećnik, savjetnik i član NO SIMORA-e.

>>Čelnici županijske Skupštine nezakonito primali naknade?

>>Velika analiza Večernjeg lista: Evo zašto moramo ukinuti županije

>>Na 26 tisuća zaposlenih 3586 šefova, reže se milijarda kuna

Komentara 33

Avatar fotograf
fotograf
09:43 31.03.2015.

" Ljudi jeli to moguće, ludnica"

DU
Deleted user
10:14 31.03.2015.

na žalost, takvi nam kroje pravdu ...

Avatar TAJSAM
TAJSAM
10:14 31.03.2015.

U našoj državi gore nego ikad, pljačka koju ne bi niti legendarni Al propustio i zanemario. Strašno koliko novca a koliko se tek dijeli u raznim udrugama koje svi kao jedan sviraju note kako vlada kaže. Poglavito Documenta i Gong,g, kad če tamo biti objavljeni podaci o primanju, onda čemo vidjeti zašto je "mir i dobro" pa kao se podmazuje za "mir" to če biti podatak , jedva čekam da se to obznani pa da vidimo gdje i zašto nema novaca za potrebe i život ljudi. Vjerujem da če taj podatak puknuti strahoviti te da če se vidjeti pravo lice vlade. Sve če to doći na svoje ako ne prije a ono malo kasnije , veselim se tom danu. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije