Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA

U Šibeniku postavili jumbo-plakat s natpisom 'Dobrodošli u zadarsku regiju'

župani
Foto: Promo
1/4
29.04.2016.
u 14:45

Plakati će, osim u Šibeniku, biti postavljeni u Vukovaru te u Istri

Čelnici svih 20 županija i Grada Zagreba okupili su se danas u Zadru na 42. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj su razgovarali o reformi lokalne i područne samouprave.

Kao uvod u tu temu, jučer je u Šibeniku postavljen jumbo-plakat s natpisom "Dobrodošli u zadarsku regiju". Riječ je o akciji Hrvatske zajednice županija (HZŽ) kojom se želi pokazati kako bi izgledala teritorijalna reorganizacija Hrvatske te tako izazvati reakciju Šibenčana.

"Županije kao regionalni nositelji upravo su najbliži građanima i bilo koja druga regija ne može biti bliža građanima u mojoj regiji od Šibensko-kninske županije. Išli smo na jednu vrstu tzv. gerila kampanje koja bi upravo ovakvim, provocirajućim porukama probudila svijest građana o tome kako bi se osjećali da se probude i žive u nekoj drugoj regiji", poručio je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Plakati će, osim u Šibeniku, biti postavljeni u Vukovaru te u Istri.

Na sjednici Izvršnog odbora HZŽ-a sudjelovao je i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUDI) Tomislav Boban, kojemu su čelnici županija iznijeli prijedloge o tome kako iskoristiti neiskorištenu državnu imovinu, osobito 325 negdašnjih vojarni.

Najvažnije i najvrjednije na području Zadarske županije jesu bivše vojarne, a jedna od najvećih koju smo preuzeli je negdašnja vojarna Šepurine između Zatona i Petrčana, koja se prostire na više od stotinu hektara, ili milijun četvornih metara, rekao je Boban i dodao da je u protekla dva i pol mjeseca, koliko je na čelu DUDI-ja, pet investitora došlo s idejom i željom da Šepurine što prije stave na natječaj.

Pozvao je župane da iskažu koje vojarne najprije žele "staviti u funkciju".

Članovi Izvršnog odbora HZŽ-a nakon sjednice u Zadru bili su na otvorenju 16. festivala cvijeća Zadarske županije u Svetom Filipu i Jakovu, a sudjelovali su i u akciji Zaklade "Ana Rukavina" kojoj je Hrvatska zajednica županija suorganizator.

Komentara 7

SQ
squalus
15:01 29.04.2016.

Jao, zamisli da se probudiš u regiji a ne županiji...šok i nevjerica. Kakva glupost. Dosta je vas uhljeba, parazita, pijavica. Zar je normalno da jedna županija od 200-tinjak tisuća stanovnika ima zaposlenih kao neka njemačka savezna pokrajina od par milijunaa stanovnika. Što se mene tiče, ne bi imao ništa protiv da ostanu županije, ali samo pod uvjetom da se drastičlno smanji broj djelatnika i broj raznoraznih izmišljenih, nepotrebnih županijskih agencija.

DO
doktorica
15:52 29.04.2016.

i treba ukinuti taj besmisleni birokratski aparat po županijama,zaista je dosta tih uhljeba koji se sada bune jer će ostati bez privilegija.Sve na burzu rada pa neka dokažu da su sposobni!!!

SK
sklepicantun
18:11 29.04.2016.

mislim da se stvarno mnogi razilaze sa pameću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije