Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đuro Glogoški:

'U Saboru ne mogu govoriti oni koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske domovine'

đuro
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.01.2015.
u 12:07

Đuro Glogoški rekao je da su željeli vidjeti stav zastupnika, saborskih klubova i predsjednika Sabora o braniteljima

Nakon revoltiranog izlaska iz sabornice u kojoj se raspravlja o braniteljima, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški rekao je da su željeli vidjeti stav zastupnika, saborskih klubova i predsjednika Sabora o braniteljima, a ponadali su se i pravu na govor jer vjeruju da postoji mogućnost da se bilo tko obrati Saboru ako za to postoji dogovor predsjednika Sabora i klubova.

– Sami ste se sada uvjerili kakav je to odnos – 102 dana u šatoru, 102 dana nerazumijevanja institucija, kako Vlade tako i Sabora. Leko je rekao da je ovaj Dom, dom svih u Hrvatskoj. Sada ste se uvjerili da ipak nije tako, da u Saboru mogu govoriti samo određeni ljudi, oni ljudi koje je izabrao narod, ne i oni koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske domovine – kazao je Glogoški te dodao kako je ovo još jedan pokazatelj kako se Vlada i institucije planiraju odnositi prema braniteljima i članovima njihovih obitelji.

– U Hrvatskom saboru može se raspravljati o svima, samo ne o hrvatskim braniteljima. Ovdje smo zbog svakog hrvatskog branitelja, zbog svakog tko živi u Hrvatskoj, mnogi su dali živote, zdravlje za hrvatsku budućnost, a vidimo kakva je ona danas. Nama je iskreno žao da neke političke opcije u Saboru još uvijek dijele Hrvatsku na lijeve i desne. Po nekima u Saboru izgleda da su oni koji su dali živote za Hrvatsku to napravili uzalud jer u cilju Ministarstva i Vlade jest da hrvatski branitelj nestane, da nestane obrambeni Domovinski rat, da nastave stvarati region, da se izjednači žrtva i agresor – kritizira Glogoški koji predsjedniku Sabora zamjera i što nije sazvao izvanrednu sjednicu Sabora na temu branitelja.

– Plan B nam je nakon svega sjesti i dogovoriti se. Ovo je još jedan pokazatelj da Sabor nije institucija građana Hrvatske. S obzirom na to da ignoriraju hrvatske branitelje, možemo zamisliti kako će biti s ljudima iz RIZ-a, INE, Imunološkog, poljoprivrednicima... To nije budućnost kakvu su branitelji željeli – zaključio je Đuro Glogoški. Iako su temeljem zaključaka Odbora za ratne veterane od saborskih klubova tražili očitovanje o njihovu zahtjevu da se Zakon o pravima branitelja digne na ustavnu razinu, dosad im je jedino HDZ javio da ih podržava, dok se HSU negativno očitovao na njihov zahtjev.

>> Leko nije dopustio braniteljima da govore, oni mu poručili: Sram vas bilo!

Komentara 80

MA
Malenkost
13:47 29.01.2015.

Sve je u rukama Drugova i Drugarica. Strasno sto nije napravljena Lustracija. Zato je sve moguce. Cestitam Van Drugarice i drugovi sto ste tako lukavo sve izigrali te se na demokratski nacin domogi vlasti bez da vam je rasvjetljena proslost. Ato trebate zahvaliti i Tudmanu i Kuharicu koji nisu bili za Lustraciju. Sve ce se jednog dana izopaciti. Nikada nece biti mira bez lustracije. Prosvjedi Branitelja su nepotrebni- Vi ste Gosopdo izigrani od HDZ i Crkve koji nisu toliko dugo htjeli Lustraciju. Sto se sada po vama srucava i djelomicno bjes - to zahvalize HDZu i Crkvi koji su postavili platformu za rehabilitaciju bivsih Komunista i UDBAsa. A kako se je postavila Kolinda - zast ona ili Karamarko nisu trazili Lustraciju dok su bili na Funkcijama HDZa. Ljigavo mi sve to izgleda.

SC
second.chance
12:20 29.01.2015.

nisu samo političari krivi za ovako negativan stav prema braniteljskoj populaciji-mediji su odigrali važnu ulogu o blaćenju Domovinskog rata,pa je produkt toga da imamo nepismene anarhističke stavove balavaca ovdje u komentarima

Avatar Becarina
Becarina
12:13 29.01.2015.

Leko , Stazic, Stanimirovic tu nema razlike , oni su frakcija Tome Nikolica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije