Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR KULTURE

Hasanbegović u vladu došao sa srpskim časopisom Nin, uskoro će dati izjavu

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
11.02.2016.
u 10:25

Novinarima je kratko rekao samo da taj časopis čita od ranog djetinjstva, ali nije komentirao naslovnicu tjednika Novosti

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović uskoro bi trebao dati izjavu. Hasanbegović je jutros u zgradu Vlade ušetao sa srpskim časopisom Nin u rukama. Novinarima je kratko rekao samo da taj časopis čita od ranog djetinjstva, ali nije komentirao naslovnicu tjednika Novosti u kojoj je osvanuo s ustaškom kapom na glavi, tako barem tvrdi uredništvo Novosti koje nam je još jučer poručilo kako je fotografija apsolutno autentična.

Vlada je na današnjoj sjednici amandmanom dopunila Zakon o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu RH, koji je već izmijenjen na prošloj sjednici.

Naime, kako nova Vlada nema potpredsjednika za gospodarstvo, prije sedam dana je odlučeno da član Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima bude “potpredsjednik kojeg odredi Vlada”. Današnjim amandmanom članom Povjerenstva postaje i drugi potpredsjednik Vlade. Dakle, članovi Povjerenstva bit će i Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Prva točka je prijedlog Program za preuzimanje i provedbu pravne stečevine Europske unije za 2016. godinu, koji je izradilo Ministarstvo vanjskih poslova i koji sadržava obveze koje proizlaze iz članstva u EU.

– Radi se o 75 zakona, 65 podzakonskih akata i 13 provedbenih mjera kojima se preuzima nova pravna stečevina EU – rekao je Miro Kovač, ministar vanjskih poslova, koji je naglasio i da je u trogodišnjem razdoblju Hrvatska dosad imala najbolje rezultate usklađivanja propisa u odnosu na ostale države članice EU. U sklopu prve točke usvojen je i Nacrt prijedloga plana usklađivanja zakonodavstva Republike Hrvatske s pravnom stečevinom Europske unije za 2016. godinu.

Predloženo je da se u Gospodarsko-socijalno vijeće kao predstavnici Vlade imenuju ministri Bernardica Juretić, Tomislav Tolušić, Nada Šikić, Tomislav Panenić, Zdravko Marić i Dario Nakić.

Usvojeni su prijedlozi odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za gradsko vijeće i gradonačelnika te zamjenike gradonačelnika u gradovima Novoj Gradišci i Novalji te za općinsko vijeće i općinskog načelnika te zamjenike općinskog načelnika u općinama Matulji, Ražanac, Kolan, Kalnik, Ližnjan – Lisignano, Cestica i Gvozd te odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine te zamjenika općinskog načelnika Općine Jagodnjak iz reda pripadnika hrvatskog naroda. Za dan provedbe izbora određuje se nedjelja, 20. ožujka.

>> Vlada s tolikim podjelama neće trajati dulje od godinu, dvije

>> Juretić: Prema radnoj verziji proračuna za sustav socijalne skrbi 4,4 milijarde kuna

Komentara 194

BH
bijela_hrvatska
10:19 11.02.2016.

Drugovi (neo)komunisti i četnici...nemojte se samo nadati da će netko tog "kalibra" svući gaće pred vama ili vam se pokloniti... prošlo je vrijeme ulizivačke "sanaderovštine"... uostalom, i njega se "ispljunulo" kad više nije bio režimu "podoban"...i potreban... Savjet g. Hasanbegoviću: budite iskreni, samouvjereni i odlučni. I sve će biti u redu. Ovaj narod vas velikom većinom podržava..jer osjeća i razumije u čemu je stvar i kakvu politiku i vrijednosti zagovarate. Muka nam je već svima od fašista i antifašista. Temelj je Domovinski rat i slobodna i neovisna i napredna Hrvatska ! Točka.

MA
matador007
10:13 11.02.2016.

Četnici opet orgijaju u Saboru!!Kaže pupavka da su se nosile razne kape.Bome jesu i četničke,ali nismo čuki da ste se dizali na stražnje noge zbog njih.Sumrak Hrvatsk,sumrak!

PI
Pitaobih
10:43 11.02.2016.

Isto su orgijali srbski fasisti 90-te, što je sljedece porazeni srbski fasisti, bombe u Zagrebu mozda. Stazic se mora ogradi od klaonice Hrvata Yugoslavije ili staviti kokardu i petokraku na kockastu bulju, Stazić se mora odreći fasistickog zlocinackog projekta Memorandumm 2 I ova prica o ministru doktoru Hasanbegovicu je dio fasistickog srbskog projekta Memorandum2. Sve je ovo djelo srbskih sluzbi duboko infiltrirane u hrvatsko tijelo i placene nasim novcem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije