Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dođite

U petak počinje najbolji hrvatski festival - Špancirfest 2014.

Špancirfest
Foto: Špancirfest
1/6
20.08.2014.
u 14:37

Špancirfest ove godine počinje 22.08., a završava 31.08., a kao i uvijek nudi 10 dana vrhunskog kulturno-zabavnog programa, na jedinstvenoj pozornici grada Varaždina.

U proteklih petnaest godina održavanja Špancirfest je od lokalnog događanja izrastao u međunarodno prepoznatljivi turistički brand ne samo Varaždina i varaždinske regije, već i cijele kontinentalne Hrvatske.

Hrvatska turistička zajednica uvrstila je festival u TOP 10 turističkih događanja u 2014, Špancirfest je jedan od 10 hrvatskih festivala kojima je kao važne istaknuo ugledni britanski turistički vodič „Rough Guides“, a na i New York Times je Varaždin uvrstio među popis „52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.“ posebno ističući i Špancirfest.

Radi se o jedinstvenom festivalu, koji nudi kombinaciju ulične umjetnosti, različitih glazbenih koncerata, umjetničkih nastupa, radionica za mlađe i starije, a svake godine sve više posjetitelja i turista dolazi na Špancirfest. Posljednjih godina broj posjetitelja u Varaždin tijekom Špancirfesta je oko 200 tisuća u 10 dana festivala.

Glazbeni program Špancirfesta odvija se na čak četiri pozornice, a na onoj glavnoj nastupaju ove godine, između ostalih Blondie, Stereo MC's, 2Cellos, Laibach, Parni Valjak i brojni drugi. Osim njih, na Špancirfestu se može uživati u koncertima Amire Medunjanin, Rade Šerbedžije, Lačnog Franca, Tamare Obrovac.

Najveća atrakcija Špancirfesta i srce samog festivala je ulični program, koji se odvija na trgovima i lokacijama u gradskoj jezgri, koja je tako postala prepoznatljiva upravo po toj novoj umjetnosti. Grad Varaždin i Špancirfest postali su tako i kreativni zamašnjaku za razne mlade i neafirmirane umjetnike u Hrvatskoj, a i šire.

Posebna atrakcija je i Park kreative, u kojem je organiziran cijeli niz radionica za one najmlađe, kao i nagrađivane dječje predstave. Za sve ljubitelje umjetnosti i kreative tu je i poznata varaždinske Uska ulica, u kojoj će se predstaviti mladi umjetnici i dizajneri iz cijele Hrvatske.

Špancirfest je uvelike pridonio tome da se Varaždin danas smatra jednim od najvažnijih destinacija kontinentalnog i kulturnog turizma u Hrvatskoj, ali i regiji te se smatra jednim od najzanimljivijih turističkih događaja u Hrvatskoj.

Više informacija na www.spancirfest.com, te na Facebook stranici festivala.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Somelier
08:49 22.08.2014.

Sve lijepo piše ali ne piše da će ugostitelji bojkotirati špancirfest zbog toga što su u nepovoljnom položaju spram onih što dođu "iz vana".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije