Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidat za gradonačelnika Splita

'U Park šumi Marjan neće se moći graditi, a problem Spaladium Arene samo ja mogu riješiti'

Nedjeljom u 2
Foto: Nedjeljom u 2
1/2
26.02.2017.
u 15:30

Na pitanje treba li se premijer Andrej Plenković ispričati Ivanu Đikiću, rekao je da i diplomati i znanstvenici imaju prilično izgrađen ego te da se premijer i Đikić trebaju sastati i razgovarati

U emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je kandidat za splitskoga gradonačelnika Andro Krstulović Opara.

Na početku emisije otkrio je da mu je žao što je Ivan Đikić najavio odlazak iz Hrvatske. No, uvjeren je da Đikić neće zapravo napustiti Hrvatsku te da će, kada se malo stišaju dojmovi, nastaviti ulagati i dijeliti znanje s mladim hrvatskim znanstvenicima.

Na pitanje treba li se premijer Andrej Plenković ispričati, rekao je da i diplomati i znanstvenici imaju prilično izgrađen ego te da se premijer i Đikić trebaju sastati i razgovarati. Smatra kako je premijerova izjava o tome da je Đikić savjetnik SDP-a izvučena iz konteksta, piše HRT.

Ocijenio je da je priča o građevinskoj parceli koju posjeduje njegova supruga na Marjanu izmišljena. - U Park šumi Marjan ne može se i neće se moći graditi, rekao je. Zlonamjerni ljudi izvukli su priču koja ne stoji. Moja supruga ima mali, beznačajni udio od 1/12 parcele koja nije na građevinskom području - kazao je. 

Izjavio je da problem Spaladium Arene jedino on može riješiti, i to tako da se s državom dijeli trošak, jer država u tom projektu ima 50% partnerstva. O tome će s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem razgovarati kada postane gradonačelnik. Tvrdi da bi mogao surađiviti sa svim ljudima koji žele graditi Split, što uključuje i Željka Keruma.

Komentirao je i svog stranačkog kolegu Zlatka Hasanbegovića budući da je on sam bio kandidat za ministra kulture. - Nisam bio kandidat, odgovorio je Krstulović Opara, Plenković mi je ponudio, ali nisam pristao - poručio je i objasnio kako je bio koncentriran isključivo na Split. - Hasanbegović ima svoje mišljenje, ali nije remetilački čimbenik, vjerujem da će biti dobar zastupnik u Saboru - kazao je.

>> U HDZ-u imaju problem. Nitko u Saboru ne želi braniti Barišića

Komentara 3

GO
Gomila
20:24 26.02.2017.

Andro Krstulovic Opara za gradonacelnika Andro cuvaj nam nas Marjan to je nasa svetinja

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:00 26.02.2017.

Konačno jedan kandidat kojeg se Split neće sramiti!

IB
ibiza
23:23 26.02.2017.

Ja nebi rekao da je cetnik ali jugonostalgicar i to je priznao....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije