Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liste čekanja

U okviru Programa plus zbrinuto 12385 pacijenata

Siniša Varga
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
02.03.2015.
u 17:52

U nastavku Programa plus, kako se liste čekanja za neke postupke budu skraćivale, bolnice uključene u program će same nastaviti identificirati postupke za koje postoji opravdana potreba za kraćenjem

U tri tjedna u 33 bolnice je srijedama popodne i subotama prijepodne zbrinuto 12.385 pacijenata u okviru Programa plus. Istodobno je najviše pregleda, dijagnostičkih postupaka i zahvata ukupno odrađeno u KBC-u Rijeka, čak 1590, a slijede KBC Split i KBC Zagreb. Od Kliničkih bolnica, najviše su napravili liječnice i liječnici, te medicinske sestre i tehničari u zagrebačkom KB Sveti duh. Među općim bolnicama, najviše pacijenata zbrinuto je u Općoj bolnici Pula, njih 536, podaci su Ministarstva zdravlja.

U nastavku Programa plus, kako se liste čekanja za neke postupke budu skraćivale, bolnice uključene u program će same nastaviti identificirati postupke za koje postoji opravdana potreba za kraćenjem. Bolnice će u suradnji s HZZO-om nastaviti ažurirati liste čekanja kako bi se uklonile višestruke narudžbe pacijenata za isti postupak, i tako olakšao dolazak na red pacijenata koji dugo čekaju na svoje postupke. - Nastavit ćemo pružati aktivnu podršku upravama bolnica i zaposlenicima koji sudjeluju u provedbi Programa plus, svakog ćemo tjedna obići po jednu bolnicu kako bi se uvjerili u zadovoljstvo pacijenata i liječnika - kaže dr. Dragan Korolija-Marinić, pomoćnik ministra zdravlja za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove. Ministarstvo zdravlja je u suradnji s 33 bolnice u Republici Hrvatskoj 11. veljače pokrenulo Program plus, program skraćivanja najduljih lista čekanja na preglede, dijagnostičke i terapijske postupke.

>> Varga: Već smo 7500 ljudi skinuli s listi čekanja

Komentara 9

OL
olrajt
18:34 02.03.2015.

.....a tako , moglo se ali se nije htjelo !...sad pred izbore !!!!

DU
Deleted user
06:50 03.03.2015.

Napokon natjerati doktore I sestre da rade svoj posao umjesto da čekaju na mita. Uistinu zalosno da ovako humanitarian posao biraju pojedinci samo da bi imali status a ne što iskreno zele pomoci ljudima.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
20:52 02.03.2015.

...izgleda da je ovaj put stisnuo šalteruše...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije