Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLOG NEPOZNAT

U kasnim noćnim satima u Vladi se sastali Plenković, Petrov i Marić

Plenković, Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.02.2017.
u 22:50

Nagađa se kako je najavljeno poskupljenje plina razlog večerašnjeg sastanka u Banskim dvorima

U nedjelju navečer u Vladu su stigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Božo Petrov i ministar financija Zdravko Marić.

Nagađa se kako je najavljeno poskupljenje plina razlog večerašnjeg sastanka u Banskim dvorima, piše N1.

Koliko će iznositi cijena plina nakon poskupljenja, nije poznato, ali građani će sa svime biti upoznati najkasnije do kraja tjedna.

Podsjetimo, u petak su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike pustili informaciju da će plin će od 1. travnja sigurno biti skuplji, no Vlada intenzivno pokušava utjecati na stavke koje čine cijenu kako bi poskupljenje bilo što manje.

Ministarstvo poskupljenje planira ublažiti smanjivanjem udjela u cijeni koji imaju tranzitni i transportni troškovi, troškovi skladištenja, a pokušat će se utjecati i na cijenu koju HEP plaća Ini za domaći plin. Smatraju da prostora za uštede ima i kod marži lokalnih distributera.

U Ministarstvu tvrde da bi bez tih mjera plin od 1. travnja poskupio za 23 posto, budući da njegova tržišna cijena u zadnje vrijeme raste. Toliko bi poskupljenje, prema neslužbenim izračunima, za građane.

>> Poskupljuju plin i struja, a evo koliko ćemo više plaćati cestarine na autocestama

>> Proizvodimo plin za izvoz po 6 lp, a plin koji uvozimo košta 22,5 lp

Komentara 47

DU
Deleted user
06:16 27.02.2017.

Prvo pustimo balone o poskupljenju 23%. Nakon toga Vlada donese odluku o poskupljenju od "samo" 15%. Narod presretan i glasa za HDZ.

ZG
zgrio
05:27 27.02.2017.

Ozbiljan tekstopisac nikako nebi počeo sa nagađa se jer sam tako mogao i ja nagađati. Novinari bi trebali donijeti informaciju a ne nagađanje. Ide li za ovo brisanje ?

Avatar Cinco
Cinco
23:33 26.02.2017.

Ma konačno relativno normalna vlada koja čak bilježi i neke uspjehe. Predsjednica je višestruko normalnija i uspješnija od svoja dva jugoslOvensko-materijalistička prethodnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije