Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orepić ojačava granicu

U ispomoć na granicu šalju temeljne i prometne policajce?!

migranti
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
24.09.2016.
u 18:07

U PU vukovarsko-srijemskoj nemaju potvrdu jučerašnje odluke MUP-a, a ministar Orepić samo je odgovorio da zasad neće ništa komentirati

Prema neslužbenim informacijama, u MUP-u je donesena odluka da će angažiranim policajcima kao ispomoć na istočne granice Hrvatske doći policajci iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Navodno će biti složeni timovi policajaca za sprječavanje ilegalnih ulazaka migranata u Hrvatsku preko državne granice sa Srbijom. Te timove činit će pripadnici temeljne i prometne policije pa su takve najave među policajcima izazvale veliko čuđenje. Nije im jasno zašto za poslove osiguranja državne granice nisu angažirani granični policajci iz drugih policijskih uprava koji su već i osposobljeni za te poslove. Ukazuju i na velike probleme u prometu i broj teških prometnih nesreća. Međutim, kvaka je u – uštedi. Naime, pripadnici temeljne i prometne policije iz tri slavonske županije bit će angažirani kao dnevna ispomoć, odnosno na granicu sa Srbijom bit će dovoženi svaki dan pa neće biti troškova spavanja i ostalog, što znatno poskupljuje cijelu akciju.

U PU vukovarsko-srijemskoj nemaju potvrdu te jučerašnje odluke MUP-a, a ministar Vlaho Orepić odgovorio nam je da zasad neće ništa komentirati. Zasad se ne zna kako će sve biti organizirano, koliko će smjene trajati i kako će to policajcima biti plaćeno. Treba znati da od Požege do istočne granice Hrvatske ima više od dva sata vožnje, pa bi redovita smjena od 12 sati mogla, s putovanjem, narasti i na smjene od 16 sati rada.

To je bio i jedan od problema s kojima su se policajci suočavali tijekom prošlogodišnje izbjegličke krize. Treba znati i da su na osiguranju istočnih granica Hrvatske već tjednima angažirani pripadnici interventne policije iz sve četiri slavonske županije. Oni se na terenu izmjenjuju u intervalima. Svakodnevno je angažiran i policijski helikopter, a u nadzoru granice pomažu i mobilne i stacionarne termovizijske i infracrvene kamere.

>> Migranti pobjegli iz vlaka i vršljali oko škole u Brodu

Komentara 30

Avatar NikadRobom
NikadRobom
18:15 24.09.2016.

Zicu stavljajte,zicu.Do sada ste vec mogli zid dignuti.Samo cekajte,kad talibani navale kao prosle godine jao si ga nama.

ZG
zorbas.grk
18:22 24.09.2016.

žicu i vojsku

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
18:46 24.09.2016.

Migrantska kriza je najbolji dokaz napuhanog balona koji se zove domoljublje. Taj balon na kojima jašu naši velikani od Karamarka pa sad Plenkovića, Hasan Begovića i ostalih znanih i neznanih, a zapravo samo bedaci u to mogu povjerovati će uskoro puknuti. Neću spominjati Zokija kad je on komunjara, zar ne? Gospodo, Austrija podiže ogradu, Slovenci imaju žicu, a Mađari pojačavaju sustav obrane novom ogradom. Samo naši domoljubi očekuju kako će policajci, a iskreno zaboli me jesu granični, prometni ili od sladoleda uz asistenciju vojske hvatati golim rukama Arape po poljima. Domoljublje je podignuti ogradu na svim mjestima gdje ne postoje prirodne prepreke. Pametnom dosta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije