Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisi građana

'U ime obitelji' u srijedu će Leki predati zahtjev za raspisivanje referenduma

Željka Markić,U ime obitelji
Foto: Marko Prpić/Pixsell
21.10.2014.
u 17:21

- Organizacijski odbor inicijative susrest će se s predsjednikom Hrvatskoga sabora, g. Josipom Lekom te mu predati Zahtjev za raspisivanje referenduma s potpisima građana- dodaje Građanska inicijativa U ime obitelji u priopćenju.

Građanska inicijativa ''U ime obitelji'' najavila je da će predstavnicima Sabora u srijedu u 14 sati predati ''Zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 380 tisuća potpisa birača koji su zatražili raspisivanje državnoga referenduma o pravednijem izbornom sustavu te će se susresti s predsjednikom Hrvatskoga sabora g. Josipom Lekom''.

- Okupljanje građana započinje u 13 sati kod Kule Lotrščak na Gornjem gradu u Zagrebu odakle će se u 13.15 sati povorka s potpisima krenuti prema Hrvatskom saboru. Nakon kraćeg zadržavanja i obraćanja Organizacijskoga odbora na Trgu sv. Marka, Organizacijski odbor inicijative susrest će se s predsjednikom Hrvatskoga sabora, g. Josipom Lekom te mu predati Zahtjev za raspisivanje referenduma s potpisima građana- dodaje Građanska inicijativa 'U ime obitelji' u priopćenju.

>> Markić: Predsjednik nudi šećernu vodicu, a pacijentu treba antibiotik 

>> Leki u srijedu stiže više od 380.000 potpisa

Ključne riječi

Komentara 12

JM
jezero-matica
18:00 21.10.2014.

Mali korak k velikom cilju!Istini,Pravdi,Slobodi i Demokraciji! Nece biti lako!"Partijsko Udbasko Spijunske Strukture"lijevog i desnog krila od iste majcice"Partije"i oca "Sumskog Marsala"su ujedinjeni u (zlu) cuvanju svog monopola na vlast.Njima je samo medjusobna"Rotacija"na vlasti prihvatljiva!

CR
crocro
18:59 21.10.2014.

Samovolji u Hrvatskoj približava se kraj. Na tom kraju stvarati će se novi početak demokratskog sustava i poštovanja volje građana. Građani će na svaki neposluh vlasti i svako samovoljno provođenje svoje volje bez suradnje s građanima, pokrenuti nove peticije zaa nove referendume. I tako će se referendumi nizati. Osim ako oni ne preduhitre narod i zadaju normativ za potpis od 4.000.000 potpisa koji bi bili potrebni za raspisivanje referenduma. No kako su narogušeni za svaku peticiju, nikada ne može biti isključeno da će zakonski pojačati normative. Ali i na to bi građani imali odgovor. Nije se dobro zamjerati onima koji su vas postavili. Vi morate pratiti trendove. Narod vas je izabrao upravo da provodite volju većine građana, a većina će se vidjeti kroz broj potpisa a vi to morate uvažavati i pokloniti se volji građana.

BU
Bulja
18:33 21.10.2014.

Sretno u vašoj borbi. Inače mi je smiješno kako sada YUsipović elemente iz vaše inicijative prisvaja kao svoje a žustro se je zalagao protiv vaše inicijative. Znam da ćete imati još dosta posla jer će vam političari probati oduzeti legimitet,, ali vas podržava više od 10% Hrvata i to vam treba dati snagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije