Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
380.000 POTPISA

U ime obitelji u povorci do Sabora predali kutije s potpisima za referendum

'U ime obitelji' predali potpise Saboru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
22.10.2014.
u 14:00

– Za bolju Hrvatsku moramo se boriti na više načina – izjavila je Željka Markić

Inicijativa ''U ime obitelji'' predala je Hrvatskom saboru zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 380 tisuća potpisa birača koji su se izjasnili za raspisivanje državnoga referenduma o promjeni izbornog sustava.

- Drago nam je što je 380.469 građana dalo potpis za referendum i što smo to uspjeli pretvoriti u javnu temu koja je iznjedrila i druge prijedloge - rekao je Krešimir Planinić, odvjetnik inicijative.

Sretni su što je predaja potpisa u Saboru prošla u ugodnoj atmosferi u Saboru. Također su Ustavnom sudu dostavili zahtjev da se konačno odredi koji je točan broj građana RH potreban za glasanje. a nadaju se da će broj biti određen prije predsjedničkih izbora da se uštedi novac građana.

Čelnica Inicijative Željka Markić rekla je kako će ove promjene omogućiti da dođu sposobni, a ne podobni.

– Promjene koje će dovesti do izmjene izbornih pravila utjecat će na sve segmente društva – izjavila je Markić i dodala kako posebno pozdravljaju branitelje koji stoje ispred Ministarstva, što dokazuje da se za bolju Hrvatsku moramo boriti na više načina.

Članovi građanske inicijative 'U ime obitelji' i njihovi podupiratelji prvo su se oko 13 sati okupili kod Kule Lotrščak na Gornjem gradu, odakle je krenula povorka s potpisima za raspisivanje referenduma prema Hrvatskom saboru gdje je predviđen susret s predsjednikom Sabora Josipom Lekom.

>> Markić: Predsjednik nudi šećernu vodicu, a pacijentu treba antibiotik

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentara 30

NO
nonasur
14:09 22.10.2014.

Tako je - nema predaje!

DU
Deleted user
14:18 22.10.2014.

Ako postujemo USTAV-RH ,koji kaze 10% upisanih biraca u RH onda je sve jasno,sve ostalo je utopija.

Avatar petrolio
petrolio
13:52 22.10.2014.

sigurno je da će SDP/HNS/HDZ zajedno odbaciti potpise tvrdeći da ih nema dovoljno jer bi im zatraženi referendum žestoko poljuljao pozicije faraonske moći prema članovima vlastitih stranaka jer bi preferencijalnim glasovanjem u prvi plan izbili sposobni ljudi kojima narod vjeruje, a ne oni koje nametne stranački vrh. zato sad i idu u kozmetičke promjene s preferencijalnim glasovanjem da zamagle ljudima oči, a jedini cilj im je izigrati pravo naroda da na tome demokratski odluči referendumom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije