Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji:

'Loš kandidat ne može dobro predstavljati Hrvatsku niti doprinositi radu UN-a'

natalija kanački
Foto: U ime obitelji
04.09.2015.
u 15:33

Pusić je u svojem je dosadašnjem radu kao državna dužnosnica pokazala ne samo da ne poštuje uvjerenje velikog broja hrvatskih građana i birača, kažu

Udruga U ime obitelji ne slaže se s kandidaturom potpredsjednice Vlade Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a.

– Jedan od ključnih preduvjeta dobrog obnašanja ove dužnosti UN-a je poštivanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti mišljenja, pogotvo u vidu nalaženja rješenja različitih razmimoilaženja i napetosti u međunarodnim odnosima. Gđa. Pusić u svojem je dosadašnjem radu kao državna dužnosnica - ministrica vanjskih poslova i potpredsjednica Vlade -, pokazala ne samo da ne poštuje uvjerenje velikog broja hrvatskih građana i birača, nego je s pozicije moći nametala svoje mišljenje svim građanima. Uoči održavanja prvog građanskog referenduma o braku u 2013. izjavila je: “Neobično je važno da svi građani, bez obzira što mislile o ovoj konkretnoj temi, izađu na referendum i glasaju protiv" – priopćila je Natalija Kanački iz U ime obitelji.

– Ministrica Pusić također je pokazala da ne poštuje i ne razumije situaciju drugog kada je Udruzi žena u Domovinskom ratu nakon njihovog šestomjesečnog čekanja na sastanak s ministricom i pritužbe da nalazi vremena sudjelovati na gay prideu, ali ignorira prava žena nad kojima je izvršen ratni zločin, javno poručila: “Očekivala bih da one, kao žrtve nasilja, imaju solidarnost sa svim drugim žrtvama ili potencijalnim žrtvama nasilja te očekujem da budu u prvim redovima na Split Prideu'.” – dodaje.

– Zabrinjava činjenica da vlada Zorana Milanovića, uz toliko prikladnih kandidata koji imaju znanja i sposobnosti odlično obavljati posao glavnog tajnika UN-a i time povećavati ugled Hrvatske – po političkom ključu odabrala kandidatkinju koja nema potrebne kompetenecije. Loš kandidat ne može dobro predstavljati Hrvatsku niti doprinositi radu UN-a – zaključuje U ime obitelji.

>> 'Kandidatura Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a nije stranačko uhljebljivanje'

Komentara 31

NI
Nikomah95
16:01 04.09.2015.

Vesna Pusić nije dobra za predstavnika stanara jednog ulaza u zgradi s 2 ulaza.

Avatar juricamesko
juricamesko
16:23 04.09.2015.

jadna je vlada čiji ju ona izbor. ona može biti samo izbor Nikolića, Vučića i Dodiga.

Avatar pora
pora
17:12 04.09.2015.

ova spodoba od ministarke nije vise za nista ....mozda jedino jos za zaborav !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije