Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

U idućih 8 dana pokušat ćemo preokrenuti priču o 82 potpisa za raspuštanje Sabora

Tomislav Karamarko
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
17.06.2016.
u 14:10

Predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović rekli smo da imamo kvalitetnog kandidata za novog mandatara, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović rekli smo da imamo kvalitetnog kandidata za novog mandatara, da ćemo ga poduprijeti i da ćemo u idućih osam dana pokušati preokrenuti priču o 82 potpisa za raspuštanje Hrvatskog sabora i nastavljamo pregovore s ljudima s kojima smo započeli pregovarati, izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav KaramarkoNama su izbori najneprihvatljivije rješenje zbog vremena i troškova, no prihvatit ćemo ih budu li neminovnost, kazao je Karamarko novinarima nakon konzultacija s predsjednicom.

Upitan hoće li odstupiti s mjesta predsjednika stranke budu li raspisani novi izbori, Karamarko je odgovorio da će o tome što je najbolje za njegovu stranku odlučiti kao odgovoran čovjek. Znat ću verificirati ono što sam dobro napravio, ali i ono što sam eventualno loše napravio, rekao je Karamarko. Upitan što ako ne bude Sabora (s obzirom na to da je već prikupljeno 82 potpisa za njegovo raspuštanje), Karamarko je rekao da nisu bitni potpisi nego glasovi te dodao – pričekajmo, vidjet ćemo. 

Glavni tajnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević rekao da će se glasovati o tom da se uvrsti u dnevni red glasovanje o eventualnom samoraspuštanju Sabora. Treba smiriti strasti, svi znamo kakva je situacija i da smo imali disfunkcionalnu Vladu koja nije donosila odluke kako su građani očekivali i tu smo preuzeli odgovornost.

Karamarko je kazao da će se do zadnjeg trenutka truditi oformiti novu parlamentarnu većinu te ne priznaje poraz ideje o novom mandataru. "Naravno da ne, mi ćemo i dalje nastojati. Naravno, koliki su izgledi to je druga priča. A spremni smo i na izbore", rekao je.

Kazao je i da predsjednik Hrvatskoga Sabora Željko Reiner od HDZ-a nije dobio nikakav naputak o tome da prolongira izglasavanje odluke o raspuštanju Sabora. "Nije dobio takav naputak. Tek ćemo danas razgovarati. Mi nećemo napraviti ništa što bi otezalo pozitivne procese".

Izbori, ako do njih dođe, kaže, bit će u nezgodnom trenutku zbog ljeta jer će vjerojatno biti mala izlaznost birača. To nije dobro, rekao je. Na pitanje kakvu je to taktiku imao HDZ, s obzirom na to da je jučer "sa SDP-om srušio svoju Vladu", a danas 82 zastupnika traži raspuštanje Sabora, Karamarko odgovara da je taktika bila dobra, ali da se svi nisu držali dogovora. "Zato ćemo ovih dana razgovarati", dodao je.

Komentara 121

DU
Deleted user
14:20 17.06.2016.

ima li koji luzer iz hdz-a koji ovom luzeru još vjeruje? ...

SI
simekapulica
14:26 17.06.2016.

hahahahaha na čemu si ti???? jedino je pitanje kada će ovi oko tebe progledati i šutnuti te za sva vremena!

SH
Shaman
14:23 17.06.2016.

Jadničak. Teško je dobiti izbore bez tajnih službi i policije, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije