Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVIO DIREKTOR

U HŽ-u ponovno otkrivena organizirana krađa goriva

Sebastijan Vukušić
Foto: HRT Screenshot
1/4
29.12.2011.
u 21:41

Procjenjuje se da su krađom goriva radnici tvrtku oštetili za približno milijun kuna.

U HŽ-ovoj tvrtki Remont i održavanje ponovno je otkrivena krađa goriva. Prijavio ju je Sebastijan Vukušić, predsjednik uprave te tvrtke, nakon čega je primio prijetnje smrću, rečeno je u večerašnjem Dnevniku 3 HTV-a.

- To su manje skupine niže rangiranih djelatnika koji su znali kako, kada i gdje krasti. Znalo se dogoditi da od cilja do odredišta "iscure" cijele cisterne - izjavio je Vukušić te objasnio kako je prije dva tjedna zaprimio prijetnje smrću, a u srijedu je i cijela tvrtka morala biti evakuirana zbog dojave o postavljenoj bombi. 

Predsjednik uprave HŽ-a Zlatko Rogožar najavio je da se kompanija namjerava obračunati sa svim pojedincima koji već godinama organizirano potkradaju najveću državnu tvrtku.

- Ovo je jedna od afera. Bit će ih još, vjerujte, mi idemo u raščišćavanje ovog kriminala do kraja. Na godišnjoj razini u cijelom sustavu HŽ holdinga nestaje negdje ili su štete više od 10 milijuna kuna - upozorio je Rogožar.

Procjenjuje se da su krađom goriva radnici tvrtku oštetili za približno milijun kuna.

Komentara 51

Avatar Glina74
Glina74
17:04 01.01.2012.

znali da se godinama krade i sada odijedanputa te prijave od samih direktora nešto tu ne ŠTIMA gdi su bili do sada ili imaju pune gače da će biti i sami otijerani

BK
bez.komentara
22:47 29.12.2011.

Krađa je postala normalna u državnim firmama,to je kao popiti kavu,tko bliže vatri taj više u krade. žalosno,ali tako je

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
22:39 29.12.2011.

Krađa goriva u HŽ nije nikakva novost. Ljudi se snalaze i bolje da radnici kradu manje će ostati \"menadžerima\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije