Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvatilište

U Opatovcu gužva, falilo i mjesta u šatorima

izbjeglice
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/8
10.10.2015.
u 19:32

U noći petak na subotu zabilježen je osjetno veći priljev izbjeglica koje su najvećim dijelom ulazile u Hrvatsku kod Bapske i Tovarnika.

I tijekom petka i subote nastavljen je dalji veliki priljev izbjeglica u Hrvatsku. Prema zadnjim podacima u Hrvatsku je od početka izbjegličke krize do danas ušlo oko 150.000 izbjeglica.

U noći petak na subotu zabilježen je osjetno veći priljev izbjeglica koje su najvećim dijelom ulazile u Hrvatsku kod Bapske i Tovarnika. Prema riječima volontera u kampu u Opatovcu tijekom noći pojavio se i manjak prostora u šatorima pa su postavljane i razne cerade kako bi se napravila priručna natkrivena mjesta. Građani javljaju i o velikom broju izbjeglica kod Bapske i Tovarnika, a koji će svi ubrzo krenuti prema Hrvatskoj.

O novom velikom valu izbjeglica izvještavaju i mediji u Makedoniji i Srbiji. Tako u Makedoniju već nekoliko dana ulazi preko 10.000 izbjeglica iz Grčke koje se potom transportira prema Srbiji, a
onda i Hrvatskoj.

Pretpostavlja se kako su osnovni razlozi novog velikog vala izbjeglica medijska špekuliranja o mogućem skorom dogovoru EU i Turske oko zaustavljanja izbjeglica na putu prema Europi. Drugi razlog je što se i značajan broj izbjeglica odlučio krenuti put Europe prije zime kada će putovanje radi snijega i hladnoće biti znatno otežano.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Njemačka vraća polovicu od 600 tisuća izbjeglica

>>Kotromanović otkrio hrvatski plan ako Njemačka prestane prihvaćati izbjeglice

Komentara 12

OB
ObrenM
20:09 10.10.2015.

Nemojte pretjerivati sa brojem pridoslica.Ostoja je znanstveno izracunao da ce ih doci 1600.Sada bi se dirnuli u njegovu strucnost.Imao je pravo kada je predsjednici ocitao lekciju nakon njenoga stava da ce u par dana u hrvatsku uci 40000 izbjeglica.Nadalje ju je nasao u lazi kod povratka vlaka bez pruge.Blago narodu koji ima Miljojka i Ostoju kao vodje.

Avatar juricamesko
juricamesko
22:01 10.10.2015.

otkad u medijima nema Ostoje Rankovića 3 dana nisam čuo riječ Horgoš. a baš sam se navikao.fali mi. izbjeglice će zaobići Hrvatsku izjavio je premijer ovo ljeto dok je lokao na Hvaru.spremni smo za 500 dnevno rekao bi prvi čovjek MUP-a. vidi se koliko su bili spremni.

BU
Bulaba
21:28 10.10.2015.

Ma pustite migrante, gdje je naš orao Ostoja? Nije lagao već 24 sata, to je novi kukuriku rekord! Ostoja, javi se, dosadno je bez tebe. Zoka okolo luduje i cirkusira bez prestanka i vrijeđa sve oko sebe i cijeli svijet, ali to nije dovoljno. Ostoja, orle, neka bude kao nekad. Javi se, Ostoja. Laži, laži, laži nas, ti to radiš najbolje. I nismo samo mi, bune se iz regiona, fališ i Mađarskoj, Grčkoj, Srbiji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, fališ i Kolindi, nitko ih nije uvrijedio već 24 sata. Ostoja, a znaš kome najviše fališ? Marijanu Badelu, Ostoja. Njemu najviše fališ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije