Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizak udruzi Vigilare

U HDZ-u se boje samo Stierovih ideja o pobačaju

19.01.2017., Zagreb - Vlada RH je na svojoj 17. sjednici, uz ostalo, raspravljala o zakonu o koncesijama. Davor Ivo Stier, Andrej Plenkovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
04.03.2017.
u 15:30

Naši sugovornici u HDZ-u smatraju da će novi zakon u konačnici usvojiti samo edukacije i savjetovanja, bez restrikcija

HDZ-ovi liječnici, ujedno i članovi visokih stranačkih struktura, imaju najliberalniji pogled na to kako bi trebao izgledati novi zakon o pobačaju koji Sabor mora usvojiti u iduće dvije godine. Protive se bilo kakvim restrikcijama, slažu se s modernizacijom zakona odnosno uputama Ustavnog suda o implementiranju edukacije, savjetovanja i sl. u novi zakon o abortusu.

Kao najmoćnijeg konzervativca koji će, po njima, sigurno htjeti utjecati da novi zakon o pobačaju bude restriktivniji vide Davora Ivu Stiera, potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova. Stier je blizak Udruzi Vigilare koju vodi Vice Batarelo, a koja je već pokrenula peticiju “Imam pravo živjeti”.

I od Vlade i Sabora, najavio je Batarelo, tražit će pravedne zakone za nerođenu djecu. Osim toga, Stier je za svog posebnog savjetnika angažirao konzervativca Ladislava Ilčića, šefa Hrasta. Da iz Stierova ministarstva već izlaze konzervativni stavovi bilo je jasno iz primjedbi koje su poslali na Nacrt zaključaka Vijeća za vanjske poslove o prioritetima EU u UN-ovim tijelima za ljudska prava.

Naši sugovornici u HDZ-u drže da će uz Stiera možda još eventualno Zlatko Hasanbegović imati konzervativnije poglede na zakon o pobačaju, ali drugi dio naših sugovornika smatra da to područje nije polje Hasanbegovićeva interesa pa se u to ne bi trebao odveć miješati.

– Vrlo vjerojatno će se u zakon uvrstiti edukacija i savjetovanja, premda mislim da bi konzervativne udruge preko Stiera mogle gurati zabrane, tako da žena može imati pravo na pobačaj samo uz određene uvjete – smatra naš izvor iz HDZ-a. Naši sugovornici smatraju da HDZ neće imati problema oduprijeti se konzervativnim pogledima na novi zakon. 

>> Stier: Iznad Hrvatskog sabora je samo Bog, SDP se neće ljutiti kada mi to iz HDZ-a kažemo

>> Stier: Nećemo mijenjati zakon o pobačaju

Komentara 20

DU
Deleted user
08:04 05.03.2017.

Sramota, jucer sam citao komentare, vecina komentara na sam clanak, na novinarku imenom i prezimenom, bez vrijedanja, svi uklonjeni, koja svrha komentara ako ne mogu napisati sto mislim o clanku koji ne odgovara u osnovama novinarskoj struci, pa nije novinarkarka tu da nas sopa s rekla kazala, vec da nam prenese , bz svojih komentara, znam da cu biti obrisan i dobiti one ihfantilne poruke i zabranu od..... sramota, nad sramotama

DU
Deleted user
16:36 04.03.2017.

meni je svejedno,zabranili ili ne,ali to bi ja dao na referendum da o tome odluci narod,a ne politicari ili udruge.slusam pojedince koji govore o kamenjarima,zar su onda i svicarci kamenjari koji imaju zabranjeni abortus!

NO
novalastavica
09:39 05.03.2017.

I sto moramo utuviti drugarice Sego

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije