Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

U HDZ-u razočarani predsjednicom

Naslovnica
Foto: VL
28.11.2015.
u 00:01

Ako Hrvatska raste ili Domoljubna koalicija do drugog kruga konzultacija zakazanih za 7. prosinca ne uspiju skupiti 76 zastupnika, K. Grabar-Kitarović zakazat će i treći krug konzultacija prije Božića

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, doznaje Večernji list, odlučila je lijevom i desnom bloku, koji se bore za status mandatara, dati vremena do Božića da pokušaju prikupiti natpolovičnu većinu potrebnu za sastavljanje vlade.

Ako Hrvatska raste ili Domoljubna koalicija do drugog kruga konzultacija zakazanih za 7. prosinca ne uspiju skupiti 76 zastupnika, K. Grabar-Kitarović zakazat će i treći krug konzultacija prije Božića. Ako ni tada ni jedan ni drugi blok ne budu imali potrebnu većinu, teško je vjerovati da bi predsjednica odlučila mandat za sastavljanje vlade dati Domoljubnoj koaliciji, kao relativnom pobjedniku, ili pak onoj strani kojoj bi manje nedostajalo do natpolovične većine.

Obje strane, naime, u slučaju takvog scenarija imale bi ukupno tri šanse da pridobiju potrebne zastupnike na svoju stranu, a nakon toga predsjednica može jednostavno zaključiti kako nitko nije u stanju doći do potpore većine zastupnika i raspisati prijevremene izbore.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>> Novi udar: Od 2016. godine uvodi se porez na kapitalnu dobit

>> Sukobi: Što se događa u SDSS-u, jača otpor prema Pupovcu

>> INTERVJU Ostojić: Slovenci moraju sami ukloniti žicu s hrvatske zemlje, a ako neće, znat ćemo zaštititi granicu

>> TREĆI KVARTAL Rast BDP-a 2,8 posto: Hrvatska se probila među dvije najbrže rastuće ekonomije u Europskoj uniji

>> PAKET VL: Potražite magazin Moje zdravlje za samo 5 kuna uz Večernji list

Foto: VLm

Komentara 70

BE
berogrga
21:23 27.11.2015.

Jel ovaj večernjak pisao o nalazu državne revizije?

PO
Polikarp
21:46 27.11.2015.

To da je HDZ razočaran odlukom Predsjednice jednostavno je besramna laž i najobičniji pamflet u službi Partije!

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
22:58 27.11.2015.

Majko mila u što se ovaj nekada "gospodski" list pretvorio ! Imao sam godinama običaj subotnje izdanje kupovati medju inim zbog Obzora(meni) i Diva-e(za suprugu) ali već mjesecima sam odustao od financiranja "YUlista 2"!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije