Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINUS 15 STUPNJEVA

U Zagrebu se očekuje do 35 cm snijega, u gorju pola metra

Sljeme
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
27.12.2014.
u 12:45

Noćas stiže zahladnjenje i prave zimske temperature diljem zemlje. Zbog snijega ceste u Lici sutra neće biti prohodne

Neobično vrijeme neprimjereno prosincu danas popodne zamijenit će hladno razdoblje. Veći dio današnjeg dana bit će sunčan, no navečer i u noći na nedjelju slijedi pogoršanje, koje uvodi u prave zimske temperature sredinom tjedna.

– Najhladnija jutra očekuju nas u srijedu i četvrtak. Temperature će biti i minus 15 stupnjeva – ističe prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda Nataša Strelec Mahović. Dok će u unutrašnjosti i u gorskoj Hrvatskoj veći dio nedjelje padati snijeg, na Jadranu će puhati jaka i olujna, ponegdje i orkanska bura.

– Oni koji se vraćaju iz božićnih posjeta obiteljima trebali bi doputovati svojim kućama najkasnije večeras jer u nedjelju zbog snijega u Lici ceste zasigurno neće biti prohodne – kaže Strelec Mahović.

Oni koji su blagdane proveli na otocima mogli bi tijekom današnjeg dana imati problema s prelaskom na kopno jer bi brodski promet moglo ometati olujno jugo. Stanovnike gorske Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije sutra očekuje od 30 do 50 centimetara snijega, koji će padati i diljem središnje Hrvatske, u kojoj će biti i do dvadesetak centimetara snijega. Snijeg mogu očekivati i u unutrašnjosti Istre, a uz kišu pojavit će se i u okolici Rijeke.

MeteoUNIQA izdala je 2. stupanj upozorenja za Zagreb zbog obilnog novog snijega koje vrijedi od danas u 18 sati do sutra u 20 sati. Do nedjelje navečer očekuje se između 20 i 35 cm snijega. Pri tome postoji opasnost od snježnih nanosa.

Svi koji idu na putovanje stanje na cestama mogu pogledati na www.hak.hr, a obvezna je i zimska oprema. Zahladnjenjem će biti najzadovoljniji organizatori skijaškog kupa Snježna kraljica jer će temperature, izgleda, dopustiti održavanje utrke na Sljemenu.

Komentara 15

PA
pavel1001
15:34 27.12.2014.

malo ste smanjili od jucer,ha?

KI
Kissinger
20:23 27.12.2014.

ziher je kriv putin.tu razornu ciklonu usmjerio na europu.plin će se trošiti nemilice,a moji izvori tvrde odmah će putin dići cijenu plina kako bi kompenzirao "nisku"cijenu nafte.

OP
openheimer2
14:56 27.12.2014.

mene buje sused grijal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije