Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovac

U cesti se otvorila rupa površine 10 puta 15 metara!

Karlovac propala cesta
Foto: Kristina Štedul/PIXSELL
1/7
15.09.2014.
u 09:52

Dogodilo se puknuće tlačnog vodoopskrbnog cjevovoda profila 350 milimetara zbog poplave

Zbog nabujale Kupe i poplave propadaju i ulice u Karlovcu. U ulici Struga u gradskoj četvrti Gaza propala je sinoć cesta na kolektoru. Dogodilo se puknuće tlačnog vodoopskrbnog cjevovoda profila 350 milimetara.

Rupa je površine 15 puta 10 metara, a na sanaciji radi tvrtka Vodovod i kanalizacija.

Karlovačka tvrtka Vodovod i kanalizacija pokušava sanirati golemo puknuće koje se uslijed slijeganja zemlje otvorilo. Prema riječima Maje Božić, glasnogovornice tvrtke, riječ je o bivšem kolektoru
koji danas ima funkciju retencije, zatvoren je prema Kupi te nema opasnosti od ulaska rijeke u sustav. No, zbog promjene smjera vode u sustavu moguća su zamućenja vode.

Stoga djelatnici Vodovoda na terenu provode ispiranje vodoopskrbnih cjevovoda kako bi i taj problem riješili. – Kontinuirano se provodi analiza vode na području grada Karlovca te je
voda zdravstveno ispravna. Treba napomenuti kako je kod prošle velike poplave u Karlovcu, u veljači 2014.g., došlo do puknuća kanalizacijskih kolektora na 8 lokacija u gradu Karlovcu, tako da u sljedećim danima možemo očekivati nova puknuća sustava odvodnje – kaže Maja Božić.

 

>> Zatvorene pruge diljem zemlje, brzi vlakovi koji voze kasne i do 140 minuta

>> Izvanredno stanje u Murskom Središću, opasnost za Čičku Poljanu nije prošla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije