Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJANJE I DEGUSTACIJA

U Beču predstavljen 68. Hrvatski bal i vina gradišćanskih Hrvata

Bal
Foto: Petar Tyran
27.11.2014.
u 16:55

– Bal je postavljen na četiri stupa, a to su diplomacija, kultura, gospodarstvo i zabava – rekao je Tyran

„Hrvati meet Schönbrunn“, geslo je 68. Hrvatskog bala gradišćanskih Hrvata koji će održati 17. siječnja 2015. godine u bečkom Parkhotelu Schönbrunn, čiji je program predstavljen u srijedu navečer u Hrvatskom centru u Beču.

Predstavili su ga glavna tajnica Hrvatskog centra u Beču Gabrijela Novak-Karall i glavni urednik „Hrvatskih novina“ Petar Tyran u ime balskog povjerenstva.

– Bal je postavljen na četiri stupa, a to su diplomacija, kultura, gospodarstvo i zabava – rekao je Tyran, napomenuvši kako je omiljen ne samo među gradišćanskim nego i svim ostalim Hrvatima u Austriji i njezinu susjedstvu jer uvijek nudi „šarolik program“.

Na balu 2015. nastupit će devet glazbenih sastava, a otvorit će ga orkestar „Blue Danube“ u kojem sviraju glazbenici iz austrijskog i slovačkog dijela Gradišća te iz Vojvodine. Ponoćna atrakcija bit će Mlada glumačka inicijativa iz Mjenova u Gradišću, koja će izvesti dijelove mjuzikla „My Fair Lady“, a potom slijedi moliška kvadrilja. Na Balu, koji već tradicionalno okuplja uz Austrijance i njihove goste iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Češke i Italije, nudi se iz godine u godinu posebno izabrano balsko vino.

Za Bal 2015. u posebnoj degustaciji pod vodstvom direktora Austrijske akademije vina i prvog Mastera of Wine dr. Joška Schullera i trojice somelijera (Vili Artner, Gerhard Kornfeind i Štefan Novak) za balsko vino izabrani su ovogodišnji zeleni Vetlinac, vinarije Mariel iz Vulkaprodrštofa i plavu Frankovku Leithaberg iz 2012., vinarije Velković iz Cogrštofa u Gradišću. Glazbeni okvir predstavljanju bala i degustaciji dao je Duo Orlić.

>> Jedinstvena zagrebačka pretpremijera novih Degrassijevih crnih vina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije