Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje u Njemačkoj

Tužitelj traži doživotni zatvor za Perkovića i Mustača

Perković Mustač
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
26.07.2016.
u 19:34

Tvrdi da dvojica optuženih nisu samo pomagači nego da su izravno sudjelovali u likvidaciji hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Državno odvjetništvo Njemačke zatražilo je doživotni zatvor za Perkovića i Mustača. Tvrde da su potvrđeni navodi optužnice. Upućuju ne na pomaganje, nego na sudjelovanje dvojice optuženih u ubojstvu Đurekovića, javlja HTV.

U optužnici se navodi da je Mustač u vrijeme likvidacije bio jedan od vodećih ljudi jugoslavenske tajne službe te da je dao nalog Josipu Perkoviću za planiranje i pripremu Đurekovićeva ubojstva.

U tu je svrhu Perković stupio u kontakt s agentom Krunoslavom Pratesom, kojega je još 2008. godine sud u Münchenu osudio na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u ubojstvu Đurekovića, i uputio ga u planove o ubojstvu.

Sud u Münchenu bi trebao 3. kolovoza 2016. donijeti prvostupanjsku presudu Perkoviću i Mustaču.

>>Zašto u Hrvatskoj nije postojala volja za suđenje Udbi

>>Jedan od 'ubojica' živi u Rijeci, ali mu se izgubio trag

Komentara 20

BE
beitsche
19:43 26.07.2016.

Tak se radi u civiliziranim zemljama. Kod nas takvi imaju drzavne praznike I pocasne funkcije do smrti. A radnici nek rintaju za 3000 tisuce kuna. Tak nam treba

Avatar Retardo
Retardo
19:38 26.07.2016.

Ubijali po Njemačkoj sjekirom? Od kuda mi je to samo poznato?

DU
Deleted user
19:42 26.07.2016.

Ma nije moguće da je Partija ubijala po inozemstvu Hrvate koji su im stajali na putu da se domognu imovine i novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije