Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisak na suce?

Turudić objasnio zašto je Karamarko smio komentirati presudu za Fimi Mediu

Ivan Turudić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
14.03.2014.
u 19:54

- Tomislav Karamarko je kao predsjednik HDZ-a imao pravo reći to što je rekao - kazao je Turudić.

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić za HRT je komentirao izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je nakon nepravomoćne presude u slučaju Fimi Media, po kojoj je osuđen i HDZ, rekao da "nikada neće prihvatiti kolektivnu odgovornost HDZ-a" i da je ta presuda "presedan u hrvatskom i europskom zakonodavstvu".

- Tomislav Karamarko kao predsjednik HDZ-a je imao pravo reći to što je rekao. To je naprosto njegov stav - rekao je Turudić i objasnio da je Karamarko to imao pravo reći zato što "je HDZ osuđen". - U tom je slučaju Tomislav Karamarko, kao i bilo koji drugi čovjek koji je prvostupanjskom presudom osuđen i koji ima pravo komentirati presudu. Pa nije on nastupio kao visoki neimenovani izvor iz Vlade - kazao je Turudić.

- Ministar Bauk naprosto nije u pravu. Nije u pravu kada proziva suce. Ja sam se tu osjetio prozvanim, nekako sam naslutio da je mislio na mene, ali nema veze i da nije, kad prigovara zašto se nije reagiralo na izjavu Tomislava Karamarka  povodom prvostupanjske presude Županijskog suda u Zagrebu - rekao je Turudić i dodao da je "za čuditi se što se usudi tako nastupiti, a ne pozna materiju".

>>'Stranku ne možemo proglašavati lopovskom. Žalit ćemo se'

Komentara 24

DU
Deleted user
22:48 14.03.2014.

... (u nizcu Vladinih, Milanovićevih nekompetentnih i neadekvatno školovanih "bisera" od ministara) pa kako će i Bauk, nastavnik matematike, poznavati problematiku o kojoj govori?!

DU
Deleted user
22:20 14.03.2014.

drugovi i drugarice se obracunavaju sa hrvatskom desnicom bas kao u starim mracnim vremenima samo malo sofisciranim metodama.

RI
Rizlman
22:48 14.03.2014.

Turudić je zakon. Treba ga staviti na čelo Vrhovnog suda umjesto onih komunjara tamo. On je jedini donio ispravnu presudu kad je trebalo izručiti udbaše, i kad je napisao da nije došlo do zastare i da je to čitava priča.. S druge strane, sud u Velikoj Gorici kao i vrhovni sud pregazili su hrvatski zakon tvrdeći kako je nastupila zastara, s tim da je velikogorički sud odbio izručenje, a vrhovni sud nije smio zbog pritiska izvana, pa je, umjesto da potvrdi Turudićevo rješenje o tome da nije nastupila zastara, izveo opasan presedan prema kojem zastara nije prepreka za izručenje. Prema tome, time je taj vrhovni sud otvorio put da sad Cvitan podigne optužnicu recimo protiv Sindičića za ubojstvo obitelji Ševo, sud će reći da je došlo do zastare, a Italija ne bi imala pravo na izručenje jer je predmet pokrenut u Hrvatskoj. A što se ove teme tiče, tko su ti suci da se njihove odluke ne bi smjele komentirati? I kako to Karamarko može utjecati na sud kad nema nijednu polugu vlasti u rukama i ne može pritiskati ničim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije