Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE BILO IZGLEDA ZA OPTIMIZAM'

Turudić: Zašto Cvitan nije pokrenuo poništenje ugovora s MOL-om dok je presuda bila pravomoćna?

Ivan Turudić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
24.12.2016.
u 20:14

- Pitanje je zašto državno odvjetništvo nije ped hrvatskim sudovima pokrenulo tužbu za poništenje međudioničkog ugovora s MOL-om dok je to mogao, komentira Turudić

Ishod propale arbitraže u Genevi za Večernji list komentirao je i sudac Ivan Turudić. Upravo je on vodio sudski proces protiv Ive Sanadera i osudio bivšeg premijera za malverzacije u prodaji upravljačkih prava Ine. 

-  Nakon odluke kojom je Ustavni sud poništio pravomoćnu presudu protiv Ive Sanadera, ovo je bio jedini mogući ishod. Nevjerojatno mi je to što su neki davali optimistične presude, ne znam na temelju čega. Presuda po kojoj je MOL utjecaj u Ini stekao koruptivnim djelovanjem je pala, Ustavni sud je tu preuzeo ulogu zaštite nacionalnih interesa i to je to. Pitanje je zašto državno odvjetništvo nije pred hrvatskim sudovima pokrenulo tužbu za poništenje međudioničkog ugovora s MOL-om dok je presuda bila pravomoćna. Za to su imali godinu dana To treba pitati, ne Bajića, nego Dinka Cvitana, jer je on bio šef USKOK-a - poručio je Turudić.

>>Jurčić: 'Vlada se ne treba upustiti u štetan otkup dionica samo zbog šoka od arbitraže'

>>SDP: Podržavamo odluku Vlade o Ini, ali neka kažu kako će to izvesti. Grbin: Ustavni sud kumovao arbitraži

>>Ivan Turudić novi je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu

 

 

Ključne riječi

Komentara 17

LU
Lujo123
20:46 24.12.2016.

U ovoj jadnoj Zemlji je počinjeno toliko v e l e i z d a j a koliko ni u jednoj na kugli zemaljskoj - i nikom ništa!!! Užas!!!

Avatar maxist
maxist
20:36 24.12.2016.

Eto zašto je Turudić dobar odabir ....misli hrvatski,strateški i profesionalno.! Ako na ovome ijedna stranka puhne u krivi rog tj protiv odluke vlade -rad bi joj trebao biti zauvijek zabranjen ! TO je strateško nacionalno pitanje i dijeljenja nema !

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:28 24.12.2016.

Dio Ine Mol je svojedobno platio za kikiriki od 505 mil. dolara....Svojevremeno je bilo govora da bi oni svoj udio prodali Hr ali za cca 3-3,5 milijardi eura...Razlika je ogromna...Tko je kriv za to ? Nitko...Narod će (ako do toga dođe) sve platiti. E moj narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije