Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO

Turski predsjednik Erdoğan 26. travnja u Hrvatskoj?

Recep Tayyip Erdoğan
Foto: Reuters/PIXSELL
06.04.2016.
u 21:00

Razgovarat će se o jačanju gospodarske suradnje, problemu migranata, liberalizaciji viznog režima za turske državljane...

Kako Večernji list doznaje iz visokih izvora ministarstva vanjskih poslova Turske, turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan trebao bi stići u dvodnevni posjet Hrvatskoj i sastati se s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te predsjednikom Vlade Tihomirom Oreškovićem. Turski predsjednik Erdoğan u Zagreb bi trebao stići 26. travnja navečer, a 27 travnja odlazi u Mađarsku, gdje će se pripremati za obilježavanje sudjelovanje u poznatoj Bitki kod Sigeta, jednom od najpoznatijih događaja hrvatske povijesti, u kojoj je 1566. godine Nikola Zrinski poginuo braneći utvrdu od snaga sultana Sulejmana II. Veličanstvenog. Siget, ili kako ga Mađari nazivaju Szigetvár, grad je u jugozapadnoj Mađarskoj, u Baranji, 30 km od hrvatske granice.

Kako tvrdi naš izvor, posjet turskog predsjednika Erdoğana Hrvatskoj svakako će izazvati negativnu reakciju nevladinih i udruga za ljudska prava, zbog čega se detalji o njegovu posjetu drže u tajnosti. Izvor nam je potvrdio kako je Erdoğan upoznat s činjenicom da u Hrvatskoj ne uživa naklonost javnosti zbog njegova vladanja čvrstom rukom u Turskoj i optužbi za kršenje ljudskih prava te gušenja medija i zatvaranja novinara koji kritiziraju njegovu politiku. Svakako da je posjet turskog predsjednika Erdoğana Hrvatskoj, koja je članica EU i jedna od zemalja na balkanskoj ruti, od izuzetne važnosti za Tursku, tvrdi naš izvor, jer uz bilateralne razgovore i jačanje gospodarske suradnje dviju zemalja svakako će se razgovarati i o migrantima i izbjeglicama, zatvaranju balkanske rute, povratku migranata i izbjeglica u Tursku kao i liberalizaciji viznog režima za turske državljane i otvaranju pregovora o pristupanju Turske Europskoj uniji.

Turska strana, za razliku od mnogih zemalja članica EU koje se tome protive, od Hrvatske očekuje punu podršku na putu prema eurointegraciji.

>> Predsjednici Hrvatske, Mađarske i Turske na obilježavanju godišnjice Sigetske bitke

Komentara 7

SM
siki_miki
00:39 07.04.2016.

Ma Sulejman Demirel je za ovog diktatora i dzihadista bio gospodin i intelektualac.

Avatar NeNormalan
NeNormalan
09:12 07.04.2016.

e baš smo si našli prijatelje

Avatar d-ano
d-ano
00:49 07.04.2016.

--,,,...............,,,treba ga pocastit friskom prasetinom,,sa raznja (turciinace vole razanj),,,,,,,,,,i ljutom prepecenicom.............,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije