Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
partnerstvo

Turska želi ulagati u velike infrastrukturne projekte u Hrvatskoj

tolušić
Foto: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
1/6
31.05.2016.
u 15:53

Tolušić: Vjerujem da Turska može postati jedan od značajnijih stranih investitora u Hrvatskoj u narednim godinama

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić jučer se sastao s predstavništvom Veleposlanstva Republike Turske u Republici Hrvatskoj koje su činili veleposlanik Ahmet Tuta, drugi tajnik Veleposlanstva Mustafa Gun i savjetnica za trgovinu Ebru Arisoy priopćilo je danas resorno ministarstvo.

Razgovarali su o partnerstvu i suradnji između Turske i Hrvatske na važnim strateškim projektima. Predstavnici Veleposlanstva izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom gospodarskom suradnjom između dvije države i istaknuli potencijal za mogućom suradnjom i zajedničkim ulaganjima u projekte iz područja obnovljivih izvora energije, prometa, poljoprivrede i IT sektora. Veleposlanik Ahmet Tuta poseban naglasak stavio je na partnerstvo u većim infrastrukturnim projektima na području Republike Hrvatske.

„Turska i Hrvatska razvijaju dobar odnos na svim područjima. Nakon značajnijih ulaganja u turizam, na red su došli i projekti u gospodarstvu. Potencijal je velik i zato vjerujem da Turska može postati jedan od značajnijih stranih investitora u Hrvatskoj u narednim godinama“, izjavio je Tolušić.

Izrazio je zadovoljstvo velikim interesom Turske za ulaganja u projekte od strateškog značaja, istaknuvši kako jedna mala Hrvatska može puno toga ponuditi velikom tržištu kao što je Turska.

>> Turci žele kupiti ACI marine i Croatiju Airlines

>> Erdogan: Hrvatska je primjer vjerskog suživota

Komentara 3

OG
Oger
19:20 31.05.2016.

Ne bih ni u snu prodala nesto nasega Turcima. Pogotovo ne Erdoganu.

KI
kimi
16:14 31.05.2016.

Sudeći po Erdoganovoj jučerašnjoj izjavi čini se da je Turska najviše zainteresovana da uloži u neku fabriku kontraceptivnih sredstava...

KA
Karas
20:47 31.05.2016.

jao li se nama budu li turci kod nas ulagali !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije