Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar steže remen

Lalovac: Turistička sezona je podbacila, najesen slijedi rebalans proračuna

Boris Lalovac
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
28.07.2014.
u 19:53

Neće biti linearnog rezanja plaća zaposlenih u javnom sektoru, rekao je ministar financija

Ministar financija Boris Lalovac gostujući u Dnevniku HRT-a najavio je kako će najesen biti napravljen rebalans proračuna, nakon što je podbacila ovogodišnja turistička sezona.

- Neće biti linearnog rezanja, jer liječnika se mora platiti, profesori se moraju platiti. No, morat ćemo potrošnju  svesti u realne okvire - rekao je Lalovac.

Iznio je podatke da 20 tisuća zaposlenih u javnom sektoru ima plaću veću od 10 tisuća kuna, dok njih 150 tisuća kuna radi za iznos veći od 5,5 tisuća kuna.

Od ukidanja najveće stope poreza se ne odustaje, jer vrijeme da se promijeni porezna politika.

- Moramo se prestati zaduživati. Prije smo pumpali rashode, a onda krpali se prihodima, moramo to promijeniti - smatra Lalovac, koji je otkrio kako je projekt fiskalizacije prodan Češkoj, odakle se upravo vratio.

>>Očekuje nas rebalans u rujnu, ni turizam ne može pomoći

>>Kako poboljšati hrvatski turizam da ne ovisimo samo o lijepom vremenu?

>>Ministar financija Boris Lalovac: Smanjit ćemo javni dug za tri milijarde eura

Komentara 44

TO
tolitol
20:07 28.07.2014.

Prošle godine su se i jeku turističke sezone zatvarali hoteli i konobe za 10 kuna viška u blagajni, a turisti su tjerani na cestu. Ove godine očito mnogi nisu došli u ovu zemlju nakaradnih ljudi i još nakaradnijih političara.

SP
Spezispezi
20:22 28.07.2014.

I prosla godina bi bila jednak debakl za turizam da nije bio rat na ulicama Grcke. Lako je slaviti kad ti u utrci glavni takmac sam sebi puca u nogu, samo nece ni to svake godine...

DD
ddh
20:29 28.07.2014.

Segrti i studenti u vladi nisu u stanju voditi par kioska za novine, pa kako ce voditi turizam. Zagorci vele, ak hoces propasti, pusti bedake da te vode. I to je tak. A tim segrtima i studentima se nemre nitii pomoci, jer oni sve znaju, oni ne trebaju niti savjeta niti ucenja. I oni ne uce nista i od nikoga. Zagorci isto kazu, da pametan covjek uci uvijek i od svakoga, a mulec nikad i od nikoga. To je i odgovor na pitanje sposobnosti cirilicne crvene vlasti i njihovih perjanica na Pantovcaku i na Markovom trgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije