Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama na nebu

Tuđmanova naredba: Neka se i razbijemo, al neću da kažu da sam pobjeg'o u Sloveniju. Sletit'!

Mate Laušić
26.01.2015.
u 13:30

Predsjednik Tuđman nije želio dati povoda pričama da je pobjegao u Ljubljanu u strahu od vojnog prevrata u Hrvatskoj. Dokumentarac "Sasvim nepoznati Tuđman" možete pronaći na svim kioscima Tiska

Prije 24 godine, hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, zajedno s ostatkom državnog vrha, umalo je poginuo na letu iz Beograda u Zagreb.

Iako to nije uobičajeno, kompletan hrvatski državni vrh se u Beogradu ukrcao u zrakoplov te poletio za Zagreb. Šef osiguranja predsjednika Tuđmana Mate Laušić kazao je da je tog dana nad zračnom lukom Pleso magla bila gusta "kao da ulijećeš u kriglu s mlijekom", a brigadir Amir Šehić je inzistirao na tome da zrakoplov ne sleti u glavnom gradu Hrvatske već da produži za Ljubljanu.

"Neka se i razbijemo, al neću da kažu da sam pobjeg'o u Sloveniju. Sletit'!" naredio je predsjednik Tuđman koji nije želio dati povoda pričama da je pobjegao u Ljubljanu u strahu od vojnog prevrata.

Dokumentarac i knjižica "Sasvim nepoznati Tuđman", autora Miljenka Manjkasa, mogu se kupiti na svim kioscima i drugim prodajnim mrežama Tiska u cijeloj Hrvatskoj po cijeni od 39,90 kuna.

U tom filmu, ali i u knjižici koja nosi isto ime, a koji je Večernji list pustio na kioske 10. prosinca, na 15. godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, njegovi najbliži suradnici govore o nepoznatim detaljima iz njegova privatnog života, ali i vremena kada je stvarao Hrvatsku. Predstojnik njegova ureda dr. Jure Radić tvrdi da je Franjo Tuđman od njih uvijek tražio da mu dovedu najpametnije ljude iz cijele države i da se nije plašio, kao mnogi drugi, sposobnih i stručnih ljudi. Dapače, želio je biti okružen njima.

Foto: VLm

>>Velik interes za Večernjakov dokumentarac 'Sasvim nepoznati Tuđman'

Komentara 332

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
13:37 26.01.2015.

Ljude možemo podijeliti na one sa i bez muda.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:40 26.01.2015.

Tuđman nije došao na vlast kada smo čuli poruke 1989. od Miloševića, Niko nesme da vas bije i Iz tri dela spojit češ se cela,i još kada je Slovenija najavila da odlazi, što mi imamo više s Jugoslavijom...Jugoslavija je toliko toliko različita da je samo čudo da je toliko trajala...

PE
PetarRajkovačić1941
14:00 26.01.2015.

kako vrijeme prolazi slika doktura tudjmana svakim danom sve više i više dobija na sjaju ... dobro je da današnji predsjednik karamarko želi ispraviti jednu veliku grešku našeg prvog hrvatskog predsjednika ... pomirba, to je naša najveća greška. mi smo kao katolici pružili ruku dojučerašnjim našim progoniteljima a oni su pljunuli nama u dlan ...... citirat ću budućeg premijera, Karamarko. " Pomirba je propali projekt"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije