Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Trump je pogodio žicu koja će titrati u Europi: Njemačka politika ide na živce mnogima u EU

naslovnica
Foto: VL
1/2
18.01.2017.
u 00:00

Njemačka kancelarka Angela Merkel naglasila je kako drži da “Europljani imaju svoju sudbinu u svojim rukama”

Najbolji odgovor na Trumpove riječi o Europskoj uniji je jedinstvo Europljana, kazao je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault. Njemačka kancelarka Angela Merkel naglasila je kako drži da “Europljani imaju svoju sudbinu u svojim rukama” te kako će se zauzeti da “27 država članica EU surađuju intenzivno gledajući u budućnost”.

Francuski predsjednik François Hollande odgovorio je na intervju koji je Donald Trump dao britanskom listu Sunday Timesu i njemačkom Bildu, rekavši da Europa ne treba savjete izvana za ono što bi trebala činiti.

Logično je da su Njemačka i Francuska odmah odgovorile Trumpu, kao što je učinjeno i iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu, pošto se u tim dvjema državama ove godine održavaju izbori i teme koje je dodirnuo izabrani američki predsjednik idu na mlin euroskeptičnim strankama. Normalno je i što se oglasio NATO, jer je Trump kazao kako je ta organizacija zastarjela i nespremna sučeliti se s opasnošću od terorizma.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Inu se isplati kupiti. Treba je ponuditi građanima i iseljenicima

>>Podolnjak: Barbić nije izdao hrvatske interese na arbitraži u Ženevi

>>Nova politika: Bolji odnosi s Putinom, Staničić ambasador u Moskvi

>>Koncertni vodič: Na U2 u Rim, na Gunse u Beč, Depeche Mode dolazi u Ljubljanu

Foto: VLm

Komentara 32

SR
sredinom2
22:00 17.01.2017.

Nije mi jasno zašto Večernji list ni jednom jedinom riječju ne piše o udarnoj vijesti u cijelom regionu a to je da su SAD uvele sankcije Dodiku. Da li se iz toga mogu izvesti zaključci???

DU
Deleted user
21:57 17.01.2017.

Njemačka je dosad profitirala i parazitirala na teret ostalih država EU i Amerike, vrijeme je da se tome stane na kraj. Bravo predsjedniče Trump!

MO
morituriite
21:50 17.01.2017.

Dakle, Petrov, Bulj i društvo iz MOST-a zahtijevali su da se Karamarko izuzme iz odlučivanja o INA-i i na kraju i odlazak Karamarka zbog sukoba interesa. A sada Dalić, potpredsjednica Vlade čiji je suprug u upravi INA-i, u sukobu interesa i evo još i drsko i bahato otvoreno poručuje da se neće izuzeti iz odlučivanja o INA-i a Petrov i MOST šute, a očito i odobravaju. Smrdi li to vama? Što vam to govori o MOST-u? Božoooooo, pravedniče, branitelju nacionalnih interesa gdje siiiiii?! Miro Bulju, branitelju nacionalnih interesa, gdje siiiiii? Zašto sada šutiš? Prevaranti bijedni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije