Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedna akcija

Trojanski konj na Trgu bana Josipa Jelačića u znak prosvjeda protiv TTIP-a

konj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
06.05.2015.
u 12:10

Građani su mogli potpisati i peticiju Europske građanke inicijative (ECI) koju je potpisalo već skoro dva milijuna građanki i građana

Prosvjedna akcija protiv Transatlantskog trgovinskog i investicijskog sporazuma (TTIP) održana je danas na zagrebačkom  Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Zelene akcije.

U suradnji s europskom mrežom za zaštitu okoliša Friends of the Earth Europe na trgu se tako našao 8 metara visoki trojanski konj koji simbolizira ovaj sporazum.

Građani su mogli potpisati i peticiju Europske građanke inicijative (ECI) koju je potpisalo već skoro dva milijuna građanki i građana.

>> 'Globalni dan akcije': U Zagrebu održan prosvjed protiv TTIP-a

Komentara 7

CI
cicibela
13:07 06.05.2015.

Ukratko: TTIP je ozakonjenje korporativnog fašizma. Država više ne štiti opće dobro i dobro svojih građana, nego isključivo štiti profit multinacionalnih korporacija. Korporacije dobivaju mogućnost pokretanja tužbi protiv države ukoliko politika te države njima prouzroči gubitak profita. I dok namm naši zapadni "prijatelji“ stalno viču "Drž' te Putina!" oni nam ga tiho, diplomatski, uvaljuju u naše dvorište. Bez ispaljenog metka, žele korporativni fašizam ozakoniti u Europi. Pored takvih prijatelja, neprijatelji nam i nisu potrebni.

CI
cicibela
12:37 06.05.2015.

Naši "slobodni mediji" su se rastrgali od truda da informiraju javnost što nam ovaj trojanski konj donosi. Kad nas političari dovedu pred svršen čin, bit će kasno.

DH
dalibor.hren
13:06 06.05.2015.

Trg Bana Jelačića nije dovoljno velik za sve trojanske konje koji bi trebali biti na njemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije