Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRISANJE IZ REGISTRA

Socijalistička partija Hrvatske ide u stečaj zbog duga od 10.971 kn

trgovački sud zagreb
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
26.10.2016.
u 13:39

Za predsjednika SPH na osnivačkoj skupštini stranke bio je izabran Ivan Magdalenić, a kao sadašnji predsjednik u registru političkih stranaka navodi se Dejan Šipov.

Trgovački sud u Zagrebu u srijedu je donio rješenje o istodobnom otvaranju i zaključenju stečaja nad Socijalističkom partijom Hrvatske (SPH), strankom nastalom iz Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP) koju je vodio Stipe Šuvar, te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja Socijalistička partija Hrvatske s 10.971 kuna utvrđenog duga brisati iz registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga Fine i oglasa u rujnu kojim su se pozivali zastupnici SPH-a da u roku od petnaest dana predaju popis imovine i obveza stranke, ali i vjerovnici da u zakonskom roku predlože otvaranje stečajnog postupka. Budući da se nitko od zastupnika SPH i vjerovnika stranke nije javio u predviđenim zakonskim rokovima, sud je donio odluku o istodobnom otvaranju i zaključenju stečaja.

Socijalistička partija Hrvatske – lijeva alternativa osnovana je u 2004. i registrirana kao 174. politička stranka u Hrvatskoj nakon raskola na skupštini SRP-a. Kako se tada u medijima pisalo, nekoliko bivših članova SRP-a osnovalo je stranku kako bi proveli svojevrsnu političku oporuku čelnika Socijalističke radničke partije Hrvatske Stipe Šuvara koji je, kako se navodilo, prije smrti pokrenuo osnivanje nove stranke nezadovoljan opstrukcijom zaključaka skupštine SRP-a.

Za predsjednika SPH na osnivačkoj skupštini stranke bio je izabran Ivan Magdalenić, a kao sadašnji predsjednik u registru političkih stranaka navodi se Dejan Šipov.

Kako se isticalo u programskoj deklaraciji, "SPH se zalaže za socijalističku perspektivu Hrvatske i okuplja kršćanske i ekološke socijaliste i socijaldemokrate koji su za socijalizam, a ne samo za reformirani kapitalizam, te komuniste".

>> Pred stečajem bivša stranka Stipe Šuvara – Socijalistička radnička partija Hrvatske

Komentara 2

Avatar fuzzy
fuzzy
14:29 26.10.2016.

Šuvaru i ljevičarskoj kamarili je taj porezni dug još ponajmanji i najbeznačajniji grijeh. Nadam se da će se vječno pržiti u paklu.

DU
Deleted user
16:36 26.10.2016.

uništili ubojtvima, krađom i velikosrpskom politikom svoju Yugosrbiju a sada uništavaju Hrvatsku sve je to ista SDR-p internacionala.....oni znaju napraviti dugove ali ne žele vraćati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije