Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Revelin

Treći put odgođena odluka o optužnici protiv Andre Vlahušića

andro vlahušić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
28.11.2016.
u 14:40

Podsjetimo, USKOK-ova optužnica tereti Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti

Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu odgodilo je odluku o prihvaćanju optužnice koju je protiv dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića podnio USKOK u aferi Revelin.

- Obrana je tražila da se iz spisa izdvoje neki dokazi. Riječ je o ispitivanju svjedoka bez odvjetnika i nekim dokazima koji su dobiveni putem interneta. Odluku o optužnici donijet će tek kada se donese odluka o tom zahtjevu – pojasnio je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Sudsko vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu. Podsjetimo, USKOK-ova optužnica tereti Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću, inače zakupcu tvrđave Revelin i oštetio dubrovački proračun za više od tri milijuna kuna.

>>USKOK podignuo optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Omiša

Komentara 2

DU
Deleted user
15:31 28.11.2016.

Politički sudovi i korumpirani suci. Neovisno sudstvo možemo samo sanjati.

MA
Malinac
15:41 28.11.2016.

Daleko smo mi od neovisnog sudstva jos postoje nedodirljivi koji razaraju ovo drustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije