Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskreno priznanje

Trebao je biti svećenik pa je shvatio da je homoseksualac: 'Ja sam peder, Hrvat i vjernik, to je moguće'

Foto: RTL Screenshot
1/4
21.10.2016.
u 09:20

Modni dizajner i stilist bori se protiv predrasuda u hrvatskom društvu, a uvjeren je da će i Crkva promijeniti stav prema homoseksualcima

Iako se često pozivamo na moderne svjetonazore, predrasude u Hrvatskoj itekako postoje. Modni stilist i dizajner Hrvoje Vukov odlučio je o tome progovoriti i s ponosom je kazao da je peder, Hrvat i vjernik te da je to moguće u našoj zemlji. 

Otkrio je to u intervjuu za RTL, a priznaje da je prvo trebao postati svećenik. – Nije bilo druge opcije, to je bila moja prva ljubav... i ja se i dalje od toga nisam odmaknuo – moj život i dalje je vezan uz duhovnost, samo ne unutar kleričkog sustava, ne u halji, nego u malo drukčijoj odjeći – kazao je Hrvoje.

Već sa 14 godina shvatio je da želi biti svećenik, a s pune 22 godine tijekom posjeta Izraelu shvatio je da je homoseksualac i da je vrijeme da krene nekim drugim smjerom. 

– Načelno radim dizajn odjeće, nakita, inspiracije su mi uvijek ptice, uvijek se referiram na perje, nešto drukčije – kazao je, a odlazak iz Crkve nije bio jednostavan.

– Ja to doživljavam kao da nakon osam godina kvalitetne veze ili braka ideš dalje – kaže Hrvoje koji i dalje ide na misu, a uvjeren je da će se stavovi Crkve prema homoseksualcima promijeniti.

– Neka prodiranja novog vjetra se događaju. Već i propovijedi pape Franje naslućuju da se ide u drukčijem smjeru, dogme su tu – crkva je institucija. I ima pravo na dogme... A kome se to ne sviđa, ne mora biti. Zato sam ja i otišao. Ja sam peder, Hrvat i vjernik. Dragi ljudi, to je moguće – zaključuje.

>> Mickey Rourke strasno se ljubio s frizerom Francom

Ključne riječi

Komentara 9

DA
DalmatinskiGaleb
11:45 21.10.2016.

Ok - čovik je homoseksualac, njegov problem. Samo, nisam do kraja siguran kakve to veze ima sa svećenikčim pozivom. Zar oni po definiciji ne bi tribali biti A-seksualci, odnosno za njih je isto bili homo ili hetero, kad ne "upražnjavaju" niti jedno niti drugo....

Avatar fijolica
fijolica
14:06 21.10.2016.

Opet su počeli sa srcedrapateljnim pričama! Smatram da je ovo lažno svjedočanstvo, budući da znam da Katolička crkva nikom ne brani ni molitvu, ni sudjelovanje na misi (osim ispovijedi i pričesti za one koji ustraju u grijehu). Da je stvarno htio biti svećenik, to bi trebao znati. Crkva, ako hoće ostati autentična i vjerna Božjem nauku, i ne može promijeniti stav - o homoseksualnosti. Ovo je druga pogreška ateista koji je napisao ovaj srcedrapateljski članak, jer bi i opet taj "nesuđeni" svećenik to trebao znati. Na temelju čega je uopće ovaj htio biti svećenik - ako bitne stvari o crkvenom nauku - ne zna?

OB
ObrenM
15:01 21.10.2016.

"Ponosim se da sam peder".Treba ga kandidirati za Nobela, jer je ucinio vrijedno djelo u svijetskim mjerilima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije