Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlasnik Croduxa

Čermak napao ministra: Vrdoljak glumi hrvatskog Eliota Nessa

Ivan Čermak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
19.12.2014.
u 16:19

Na pitanje novinara da postoje špekulacije kako se sve ovo događa zbog latentnog sukoba Čermaka i Vrdoljaka oko plinskog biznisa, nije želio odgovoriti

ZIK (Zavod za ispitivanje kvalitete) nema akreditaciju za uzorkovanje goriva, a to trebaju raditi akreditirane kuće. Tvrdimo da je naše gorivo europske kvalitete i da je bolje od propisa koje Hrvatska traži. Krajnju istinu ćemo doznati kad damo uzorke koji su zapečaćeni i koji su nam ostavljeni, na superviziju u Sloveniju, Austriju i Njemačku – rekao je Ivan Čermak, vlasnik Croduxa na današnjoj konferenciji za medije.

Vjeruje da je riječ o podmetanju jer nikada nisu dobili službenu obavijest od Ministarstva gospodarstva.

– Sve što znamo, znamo iz medija. Nemamo ispred sebe meritorni papir ni analize. Branimo se od nečega što je izrekao ministar Vrdoljak. Da je bio dobronamjeran, rekao bi da se dogodila situacija, da rade kontrolu na benzinskim stanicama i da su našli  gorivo jesenske, a ne zimske kvalitete. Malo je vjerojatno da se na tri različite pumpe nađe gorivo sa stiništem od -13 iako sva goriva dolaze iz istog rezervoara – rekao je Čermak i dodao da jednostavno nije moguće da prodaju loše gorivo. Ministra Ivana Vrdoljaka proglasio je najnesposobnijim ministrom gospodarstva, koji "već tjednima glumi hrvatskog Eliota Nessa".

– Nanio je veliku štetu ugledu naše tvrtke, naših zaposlenika i moje obitelji. Kad dokažemo da smo u pravu, podignut ćemo kaznene prijave i tražit ćemo veliku odštetu od Vlade, moguće i stotine milijuna kuna. Svaki dan pratimo što se događa na našim crpkama, angažirali smo pravnike i, čim analize budu gotove, izaći ćemo s time u javnost – rekao je Čermak.

Na pitanje novinara da postoje špekulacije kako se sve ovo događa zbog latentnog sukoba Čermaka i Vrdoljaka oko plinskog biznisa, nije želio govoriti.

– Nije prvi put da nam ministar Vrdoljak radi probleme, ali o tome ću drugom prilikom – rekao je Čermak. 

>> Vlada objavila kompletnu listu postaja na kojima je testirano gorivo

>> To su laži i podmetanja koje ćemo pobiti sudskim putem!

Komentara 120

DU
Deleted user
16:36 19.12.2014.

Je li ovo gospodin koji je četnicima dobavljao naftu za vrijeme domovinskog rata?

MA
maximinimax
16:37 19.12.2014.

Ovaj nema srama

Avatar nijeminišta
nijeminišta
16:36 19.12.2014.

tako je to kad se vodoinstalater primi ozbiljnog biznisa - vara i krade gdje stigne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije