Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovali povjerenstvo

Tražit će grobove žrtava komunističkog režima

pvojerenstvo
Foto: Virovitičko-podravska županija
1/3
29.05.2015.
u 16:27

- Taj je potprogram fokusiran na projekte kojima se promišljaju uzroci totalitarnih režima u modernoj europskoj povijesti te one kojima se odaje počast žrtvama njihovih zločina – priopćili su iz PU virovitičko-podravske.

Pronalaženjem grobnica i posmrtnih ostataka žrtava Drugog svjetskog rata te njihovim obilježavanjem u virovitičko-podravskom kraju bavit će se posebno povjerenstvo.

Osnovano je, naime, Županijsko povjerenstvo za istraživanje žrtava totalitarnog komunističkog režima. Novac za svoj zadatak pokušat će privući iz potprograma Europsko sjećanje, a potrebnu dokumentaciju za to pripremit će sa županijskim tijelima kako bi se iduće godine prijavili na natječaj. 

- Taj je potprogram fokusiran na projekte kojima se promišljaju uzroci totalitarnih režima u modernoj europskoj povijesti te one kojima se odaje počast žrtvama njihovih zločina – priopćili su iz PU virovitičko-podravske. 

>> Zašto Drugi svjetski rat nije završio?

Komentara 16

DU
Deleted user
16:48 29.05.2015.

koje koristi?... starac je pred smrt prijavio policiji i označio lokaciju masovne grobnice, policija je pogledala, uzela izjavu, pročačkali malo zemlju i nikad više ništa... na sjeverozapadnim obroncima Medvednice.... ah, moram napomenuti da su tvz antifašisti tu pobili civile 1945. ......

SV
smiljan vuk
17:02 29.05.2015.

Imate u Boanskome Brodu iza sume ,Luke vidovica ,a zu samu ogradu Rafinerije gdje je pala bomba lancana tu u jednu ranu zoru TZV narodni Heroj Bato Javorski streljao dvije rupe civila i dijece Maja Mama i Tata su Ulili Jauke iPlac NISAM JA NISTA KRIV onda su se cule nekolike salve iz strojnica moj tata je kriomice otisao pogledati nisu ni zatrpali virile su rukei noge ispod busenja,a njegova tetka Lojza Djuuran ga je pitala Bato sine zasto si to naprvio odgovor teti SUTI KURVO JEDNA ICI CES ZA NJIMA nazalost jos i danas stoji ploca na njegovoj kuci u Brodu u Ulici Matije Gupca za to ZLODJELO Mesic takve naziva antifasistima

MT
Mirko Tot
18:58 29.05.2015.

Ožujka mjeseca 1944 uhapšen je moj otac na putu do našeg vinograda a bez potrebne dozvole kretanja koju su izdavale ustaške vlasti u sjevernoistočnom dijelu Zagreba.7 dana proveo je sa još njemu nepoznatim ljudima u crkvi u Čučerju.Ponavljam, u crkvi Čučerečkoj. Spašen je od, več davno umrlog Knafelj Alberta, visokog ustaškog časnika, krsnog kuma jednog od člana iz naše obitelji, dok su drugi, njih 11 dan kasnije strijeljani na jednom sljemenskom proplanku sa nazivom "Pod Lipom", gdje su i pokopani.Bio sam star 7 mjeseci i majka mi je kada sam odrastao o tome mnogo pričala. Ne vjerujem da postoji mnogo znatiželje da se to mjesto pronađe, a i shvačam: nije u "Hrvatskom interesu". Zato se nikako niti ja ne mogu ubrajati u "prave i velike Hrvate".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije