Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi dres

Riječki dekan Šustar u HDZ prešao iz laburista

Predrag Šustar
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
21.11.2013.
u 07:15

On je katolik, tradicionalan, demokršćanin, tako je sam sebe opisao na novinskoj konferenciji, pa ispada da su Hrvatski laburisti stranka u koju je bio zalutao. Ipak, na pojedine novinare u kampanji za lokalne izbore ostavio je dojam da je “ljeviji od crvenog Obersnela”.

Takvi transferi zaista iznenađuju. Prijeći iz laburista u HDZ oprečnije je od prelaska iz SDP-a u HDZ. Ipak, dekan riječkog Filozofskog fakulteta Predrag Šustar i kandidat laburista za gradonačelnika Rijeke na proteklim lokalnim izborima odlučio se za suprotni tabor.

Bolje kroz izvršnu vlast

On je katolik, tradicionalan, demokršćanin, tako je sam sebe opisao na novinskoj konferenciji, pa ispada da su Hrvatski laburisti stranka u koju je bio zalutao. Ipak, na pojedine novinare u kampanji za lokalne izbore ostavio je dojam da je “ljeviji od crvenog Obersnela”. U HDZ-u su njegov dolazak obznanili u središnjici u Zagrebu i nazvali ga velikim danom za stranku jer im je došao “pošten i častan čovjek”. Šustar pak kaže da je laburistima vratio mandat koji je osvojio u riječkom Gradskom vijeću i zahvalio im na korektnoj suradnji, ali okvir HDZ-a više odgovara njegovu svjetonazoru. Šustar poručuje i da se rezultati najbolje mogu ostvariti kroz izvršnu vlast, a to će u dogledno vrijeme biti pozicija HDZ-a. U stranci se kani baviti znanošću i visokim obrazovanjem, razvijati međunarodnu suradnju i umrežavanje. Parafrazirao je Tuđmana i rekao da je “na nama da izgradimo Hrvatsku”, a to se odnosi, kaže Šustar, na sve nas i na Crkvu.

– Dvostruki je značaj Šustarova ulaska u HDZ. On ima poseban značaj za Rijeku i riječko područje, ali i za naš Odbor za znanost u kojem će Šustar pridonijeti stranci – rekao je Jelić. U pohvalama ga nije štedio ni Oleg Butković, član Predsjedništva HDZ-a.

Trinaesto prase

– Iako je Vlada SDP-ova, Rijeka i Primorsko-goranska županija 13. su prase. Šustar će u tom dijelu pomoći – rekao je Butković. Laburisti Šustaru ne zamjeraju odlazak, nego mu zahvaljuju na suradnji i tome što im je vratio mandat u Vijeću, poručio je laburist Vedran Sabljak.

>> Koprivnička gradonačelnica optužila laburiste da namještaju natječaj za prodaju nekretnine

Komentara 11

AT
Attak
08:04 21.11.2013.

Srce vuče domu svom!!!

GL
glad
10:00 21.11.2013.

Ostavite se i podjite u politiku tamo je najbolje,lijepe zene,puno love,moc i polozaj,svi pljescu,puno se slikate i to je to.Raja ostaje raja, politicar je bogat,vrlo bogat ma ne najbogatiji.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:21 21.11.2013.

Koji paradoks! Pa i jesu te dvije stranke jako srodne - Laburistii i HDZ, tako da ideoloski...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije