Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED PROIZVOĐAČA KRUMPIRA

Traktorima po pravdu jer im blokiraju put do njiva

Krumpiraši
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
18.02.2017.
u 23:30

Grad Čakovec uoči sezone radova obećao je urediti zamjenski put ratarima koji se u Novom Selu Rok voze Gupčevom ulicom

Kolona traktora i prikolica duga više od pola kilometra bila je spremna za ulazak u Čakovec. Čekali su samo znak za pokret, no u posljednji trenutak postignut je dogovor. Zamjenik gradonačelnika Mario Medved obećao je da će riješiti problem nastao lani, kad je Grad seljacima zabranio prometovanje Ulicom Matije Gupca u prigradskom naselju Novom Selu Rok a da im nije osigurao alternativni pravac do oranica.

Kako uskoro počinje sezona poljoprivrednih radova, Udruga međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira odlučila je jučer organizirati veliki prosvjed i provozati traktore po Čakovcu. – Grad je ipak pristao na sve naše uvjete pa smo se vratili kućama.

U Ulici Matije Gupca u ponedjeljak će se maknuti znakovi zabrane, a tako će ostati sve dok se ne izgradi alternativni put – kaže Damir Mesarić, predsjednik udruge. Unatoč zabrani, dio poljoprivrednika i dalje je prolazio Gupčevom, zaradivši prekršajne kazne.

– Policija nas je zaustavljala, no sud je presuđivao u našu korist – dodaje Mesarić. Oni koji nisu htjeli riskirati prijave morali su koristiti obilazne puteve koji su vožnju produljivali i do desetak kilometara, trošeći skupo gorivo.

Grad se jučer dogovorio sa seljacima, no ostaje neriješen problem zbog kojeg je cijela zavrzlama i počela. Devedesetak stanara Gupčeve ulice, naime, prošle je godine potpisalo peticiju kojom traže zabranu prometovanja traktora i teške poljoprivredne mehanizacije jer se boje za sigurnost djece koja njome prolaze na putu do škole. Cesta je, upozoravaju, nedovoljno široka i nema pješačke staze.

– Osim toga, vozači traktora na cesti su ostavljali blato i uništavali asfalt – žale se stanari. Nakon peticije povela se žustra rasprava o tome zašto bi se poljoprivrednicima zabranjivala vožnja, a neki su čak poručivali stanarima neka se presele u grad ako im smetaju traktori.

Takvih problema ima sve više u međimurskim selima. – Ovo je pouka svima koji misle zatvarati ceste do naših polja a da nam prethodno ne osiguraju drugi pravac. Ako se i negdje drugdje pojavi ovakav problem, mi ćemo reagirati – odlučan je Mesarić.     

>> Pogledajte kako u samo 5 sekundi oguliti kuhani krumpir!

>> Najjeftiniji na Dolcu - kupus, mrkva i luk. Evo prijedloga za njihovu pripremu

Komentara 1

TO
toka77
08:34 19.02.2017.

pored meni idu traktori svaki dan ali nemam nikakav problem s tim. jedini problem je sto ostavljaju blato kad idu s ledine. nek bar skinu velike komade blata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije