Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELA LUKA

Trajekt zbog snažnog vjetra i velikih valova udario u lučko svjetlo pa potopio brodicu

potopljena brodica
Foto: mmpi.hr
1/3
16.01.2017.
u 17:24

Na poziciji nezgode nije primijećeno onečišćenje mora - stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Snažan vjetar koji je u nedjelju navečer puhao na Jadranu doveo je do incidenta u kojem je stradalo lučko signalno svjetlo ali i brodica koja je potopljena u gradskoj luci Vela Luka.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta došlo je do zanošenja trajekta koji je udario u lučko signalno svjetlo. Prilikom stabiliziranja trajekta nastao je veći krmeni val koji je potopio manju brodicu koja je bila na obližnjem vezu. Do incidenta je došlo u 21.30 sati. 

- Jadrolinijinim trajektom koji prometuje na liniji Split - Vela Luka - Ubli u trenutku nezgode zapovijedao je I.A., hrvatski državljanin. 

Očevidom na poziciji nezgode djelatnici dubrovačke Kapetanije utvrdili su da je prilikom uplovljavanja Jadrolinijinog trajekta naziva „Korčula“ došlo do sraza nadvodnog dijela trajekta s lučkim signalnim svijetlom, na početku trajektnog pristaništa. U trenutku nezgode na moru je vladala dobra vidljivost uz jake udare istočnoga vjetra, koji su najvjerojatnije uzrokovali gubitak nadzora nad brodom. Kao posljedica nezgode pričinjena je manja materijalna šteta na oplati trajekta i lučkome svjetlu za koje je nužan popravak.

Prilikom stabiliziranja manevra trajekta nastao je veći krmeni val koji je potopio manju privatnu brodicu dužine 5 metara, hrvatske zastave. Brodica je u vlasništvu D.P., hrvatskog državljanina, a u trenutku nezgode boravila je bez posade na obližnjem vezu. Potopljena brodica ne predstavlja opasnost za normalno odvijanje pomorskog prometa te će biti izvađena tijekom dana.

Na poziciji nezgode nije primijećeno onečišćenje mora - stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

>> Brod pun turista udario u rivu: 'Nitko nije ozlijeđen, nakon popravka otplovio je dalje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije