Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA korida

Toreador Lama de Gongora junak u Sevilli

Spanish matador Lama de Gongora drives a sword into a bull to kill it during a bullfight at The Maestranza bullring in the Andalusian capital of Seville, southern Spain April 18, 2015.  REUTERS/Marcelo del Pozo
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
21.04.2015.
u 07:00

Borbe se održavaju unatoč otporima ljubitelja životinja

Borcima za zaštitu prava životinja vjerojatno se diže kosa na glavi od prizora iz arene za borbu s bikovima u španjolskoj Sevilli, no većina stanovnika ovog dijela Španjolske ne odriče se lako svoje tradicije i običaja pa su mnogi glasno bodrili lokalne toreadore, ali i goste iz Portugala te drugih dijelova svijeta, u borbi s bikovima.

Velebno zdanje arene Maestranza u andaluzijskoj prijestolnici bilo je ispunjeno do posljednjeg mjesta, a gledatelji iz svih dijelova svijeta, prema vlastitom priznanju, promatrali su spektakularnu koridu. Najviše ovacija dobio je lokalni španjolski toreador Lama de Gongora koji se, za razliku od svojih kolega, protiv bika nije borio na konju, nego na nogama pri čemu je biku mačevima zadao smrtonosne ubode. Za razliku od njega, kolege na konjima nisu prošli bez problema pa je tako jednog od toreadora bik rogovima zbacio iz sedla.

Unatoč protivljenju brojnih ljubitelja životinja, korida se i dalje održava u nekoliko španjolskih pokrajina, dok su neki dijelovi zemlje ipak odustali od ove tradicije te zabranili borbe s bikovima poput, primjerice, Katalonije.

>> Bik rogom probio toreadorovu čeljust na koridi u Madridu

Komentara 2

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
07:49 21.04.2015.

Španjolsko mučenje plemenitih životinja.

Avatar Dameanu
Dameanu
08:15 21.04.2015.

Koma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije