Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.05.2015. u 08:30

Nije dobro kada političar ne može suzbiti svoj ego, kada ne može sebi “uskratiti” ono što najviše želi i što mu je zbog funkcije dostupno

Luka Modrić pošteno je zaradio svaku kunu na nogometnom terenu. Nije samo odličan nogometaš nego je i vrijedan radnik. Uzoran sportaš u svakom pogledu i jedna od rijetkih zvijezda koja ne izaziva zavist i negativne reakcije. Posve je normalno da kupuje luksuznu vilu u elitnom dijelu Madrida ili da vozi BMW koji ima stotine konja. Ali i taj za napirlitane nogometne zvijezde skromni i odgovorni Luka Modrić, koji je sve svoje bogatstvo zaradio besprijekorno, morao bi promijeniti životne navike kada bi kojim slučajem bio šef hrvatske oporbe s jako dobrim izgledima da postane premijer. Ne mogu ni zamisliti da bi dolazio u Banske dvore u luksuznom BMW-u koji tako strši.

Od premijera se očekuje da svojim gestama pokaže da razumije probleme podanika. Stoga se teško mogu racionalno objasniti akrobatski potezi predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i njegove partnerice Ane Šarić koji na sve moguće načine pokušavaju opravdati zašto se voze u luksuznom mercedesu. Teško je odgovoriti na pitanje zašto je Karamarko zbog malo luksuza jednim potezom urušio cijeli projekt skromnosti na kojemu je gradio HDZ.

Neću ulaziti u detalje je li Karamarku “cestovnu letjelicu “iznajmila” tvrtka njegove partnerice Ane Šarić ili ona sama. Uopće ne treba sumnjati da je sve to činovnički provedeno kako treba. Ali svejedno je riječ o velikom političkom promašaju koji će imati puno veće posljedice nego što se to trenutačno čini. Nije jasno zašto je Karamarko podlegao zovu glamura kada postoje svi, baš svi, politički i društveni razlozi da bježi od luksuza kao vrag od tamjana.

Šefovi HDZ-a očito imaju problema s “bijesnim” autima. Ivo Sanader je počeo padati kada je procurila informacija da je kupio blindirani BMW koji je stajao nekoliko milijuna kuna. To je učinio neposredno prije početka krize pa je tim činom najbolje pokazao da ga ne interesiraju problemi građana. Karamarko je dobio “igračku” od oko 80.000 eura u vrijeme kada je kriza na vrhuncu. Narodu je obećao dolinu suza, a sebe počastio mercedesom. Vozeći luksuzni automobil Karamarko je opalio pljusku i svom glavnom tajniku Milijanu Brkiću koji je, propagirajući neki novi i skromniji HDZ, pozirao ispred znatno primjerenije škode. Čak je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u predizbornoj kampanji propagirala “novu skromnost” koristeći škodu.

Luksuzni mercedes otvorit će sasvim legitimna pitanja o velikom poslovnom uzletu Karamarkove partnerice kojoj tako dobro ide da si može priuštiti investiciju u luksuz. Imaju li njezini poslovi veze s položajem njezina partnera? Jesu li neki “sponzori”, koji se žele priključiti pobjedniku, malo pojačali suradnju s tvrtkom Karamarkove partnerice? Ništa ne tvrdim, ali ta su pitanja sasvim na mjestu i neće ih postavljati samo zakleti HDZ-ovi protivnici iz SDP-a. Na društvenim mrežama već se mogu čitati argumentirane kritike s desnice. Karamarko je otkrio i jednu svoju osobinu koja nikako nije dobra za budućeg premijera. Luksuz i brzina su mamci kojima je teško odoljeti, ali od političara takve ambicije očekuje se da i tome nekako stane na kraj. Nije dobro kada političar ne može suzbiti svoj ego, kada ne može sebi “uskratiti” ono što najviše želi i što mu je zbog funkcije dostupno. Nije problem u tome što je Karamarko poželio novi mercedes, nego je problem što nije odolio tom hedonističkom nagonu. Zbog malo zadovoljstva ušao je u veliki rizik koji je neracionalan. Nema tog mercedesa koji je vrijedan da se zbog njega ugrožava premijerska pozicija.

>> 'Tomislavu sam auto dala ja, 
a ne moja 
tvrtka Drimia'

Komentara 82

SO
Somelier
09:28 21.05.2015.

Odvesti u nečijem autu oca u bolnicu je kažnjivo djelo i zavrijeđuje više pažnje od kriminalnoga djela Orsata Miljenića, Vlahušića, Sabe, Mercel, Ostojića,Jakovine, Varge, Stazića i ljetovanje za 7 kuna i to na Brijunima. Nema smisla dalje nabrajati jer uu demokratskim državama tih ljudi ne bi bilo više u javnome životu. Srami se Čuriću.

IS
istina00
09:29 21.05.2015.

smiješno je kako se po narudžbi pokušava ocrniti karamarka, a sve s jasnim ciljem skretanja pažnje javnosti s brojnih afera SDP/HNS vlasti!!!

MI
mirtebi
09:24 21.05.2015.

Koji ogavni nacin zastite ove katastrofalne vlade Miljenica i drugova. Molim te lijepo ne smije se covjek voziti u djevojkinom auttu jer je skup. A drugovi rasturise drzavu i to nije nista. Koji jad i bijeda hrvatskog komunjarstana i njegove svijesti . Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije