Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri pitanja

Tomislav Pokrovac: Mora se ići van jer su Hrvatsku uništili

Tomislav Pokrovac
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
31.08.2014.
u 13:51

Žao mi je zbog toga što je Hrvatska doslovno pravi raj na zemlji, ali ju je politika potpuno uništila.

1. Otišli ste raditi u Njemačku. Je li vam ondje bolje nego kod kuće?

Na žalost, mora se ići van, u drugu državu jer je to jedini način da poboljšaš vlastitu egzistenciju. Žao mi je zbog toga što je Hrvatska doslovno pravi raj na zemlji, ali ju je politika potpuno uništila. Sada ne govorim o ratu, govorim o godinama poslije toga. Politika je uništila gospodarstvo.

2. Kako sada, iz inozemstva, gledate na položaj seljaka u Hrvatskoj?

Po struci sam građevinski limar – bravar i ovdje radim na restauraciji jedne stare vile, dvorca. Paleta poslova koje obavljam vrlo je široka. Radim sve što treba da bi se jednoj vrijednoj građevini vratio stari sjaj. U Njemačkoj sam već pola godine, a trenutačno sam u Münchenu i ovdje ostajem dokle mi god bude odgovaralo ili dok god bude bilo posla za mene. Naravno da sam zadovoljan i plaćom. Nije mi prvi put da sam u Njemačkoj jer sam ovdje živio i radio do početka Domovinskog rata, kada sam se vratio kući.

3. Kojim se poslovima konkretno bavite u Njemačkoj i kakva je plaća?

Obišao sam ovdje neka gospodarstva i vidio kako se živi. Ulazak Hrvatske u EU za seljaka je bio poguban, a takav je i dalje. S tim je korakom došlo i do enormnog uvoza roba u Hrvatsku koja je mala zemlja i ne može konkurirati Europi koja ima oko 500 milijuna stanovnika. Čvrsto i odgovorno sada mogu tvrditi da se ovdje, u Njemačkoj, ne primjenjuje ono što je nama u Hrvatskoj Europa nametnula. Domaći seljaci od rata nisu bili u težoj poziciji jer su cijene inputa višestruko porasle, dok su cijene njihovih proizvoda ostale gotovo nepromijenjene. I kako onda opstati u takvim uvjetima, što nam preostaje?

>>Na rad u Njemačku otišao i Tomislav Pokrovac

>>Najžešći pregovarač Pokrovac ima četiri krave i mercedes

Komentara 18

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
14:27 31.08.2014.

Za ovakvu Hrvatsku se nitko nije borio. Izborili smo državu u ratu, a uništili su nam državu u miru.

L0
luena 01
13:57 31.08.2014.

Hrvatska je pravi raj na zemlji samo za lopove... za radisne i postene ljude, pakao na zemlji....

MN
mnemnosine
14:35 31.08.2014.

Hrvatska je jos pod okupacijom zlocinacke organizacije, korumiranim pravosudjem i domacim izdajnicima koji rade protiv ove drzave. Hrvatska je zatrpana uvozom iz Europske unije, unistili su citavo gospodarsvo, domace proizvodjace, namjerno, da nista ne proizvode, da bi nas ovi mogli ekonomski kolonizirati i utrpati nam svoje proizvode. Pola Europe se bogati na nama, a Hrvatski narod krepaje od gladi. Naravno da za to netko prima debelu lovu od HR mafije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije