Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

'Milanović je hinio da je zbunjen, a pogriješio je ili namjerno prikrio 6 milijardi kuna'

Tomislav Karamarko
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
21.04.2015.
u 13:20

Pozvao je Vladu da što prije raspiše izbore i da je HDZ spreman za preuzimanje vlasti.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Središnjici HDZ-a na novinskoj konferenciji poručio da je HDZ-ova i stručna javnost upozoravala da će deficit biti 19 milijardi kuna, a da je SDP cijelo vrijeme pokušavao prikriti svoju pogrešnu politiku i prikazivao je deficit manjim.

- Zoran Milanović je na aktualnom satu hinio da je zbunjen te je govorio o deficitu od 12 milijardi kuna, a tu nije riječ o 6, niti o 60, niti 6 milijuna kuna, nego je pogriješio ili namjerno prikrio 6 milijardi kuna - rekao je Karamarko. Nastavio je da je u tri godine mandata SDP-a dug porastao za 67 milijardi kuna, 20 milijardi kuna godišnje, a on procjenjuje da će do kraja mandata javni dug biti 300 milijardi kuna.

Pozvao je Vladu da raspiše izbore

- Ovo je simptom da smo potpuno izgubili kontrolu nad javnim financijama, a izmišljaju da mi radimo nekakve popise, a trebalo bi vidjeti samo njihove popise nezaposlenih, popis ovršenih, popis tvrtki u stečaju i tako dalje - kazao je Karamarko. Ponovio je da HDZ-ovi stranački ljudi uz pomoć slovačkih i njemačkih stručnjaka rade program gospodarskog oporavka i zapošljavanja koji će predstaviti kada se bude znao datum izbora.

Pozvao je Vladu da što prije raspiše izbore i da je HDZ spreman za preuzimanje vlasti te da će njihove prve reforme biti porezna reforma, reforma države i javne uprave, a u skladu s tim i poticanje malog i srednjeg poduzetništva.

Karamarko je rekao da je situacija u državi dramatična, a na upit novinara Novog lista zašto govori da je sada situacija gora nego u vrijeme HDZ-ove Vlade, jer da je tada deficit bio 25 milijardi kuna, Karamarko je rekao da je tada deficit bio 15 milijardi, a da je u njega uneseno i 9 milijardi kuna jamstava za brodogradilišta. Na upit da li reforma državne i javne uprave znači rezove, Karamarko je rekao da su strukturne reforme potrebne jer da je naša državna uprava troma i neefikasna.

>>Karamarko 
iščitao političku dijagnozu iz 
Lalovčeve ‘face’

>>'Domoljubna koalicija mora imati dvotrećinsku većinu u Saboru'

Komentara 99

DR
drugPlenky
13:48 21.04.2015.

Ovo je pljačka milenijskih razmjera a sve pošteni SDP

GI
gismund
13:38 21.04.2015.

ovo su 4 godine tragičnog uništavanja gospodarstva, 4 godine bratulnog zaduživanja zemlje, 4 godine uhljebljivanja i osiromašivanja hrvatskih građana! koliko god da sam zamrzio sanadera jer je krao, teška srca moram priznati da su on i njegova vlada bili 3 koplja iznad ove SDP/HNS vlade u vođenju države. doista tragično, ali istinito....

Avatar mirica19
mirica19
13:32 21.04.2015.

Hajde neka netko bar vodi računa o ovoj državi. I ja sam za izbore, i to hitno :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije