Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Impresioniran sam'

Karamarko: Želio sam da to bude najbolji mimohod na svijetu

Državni vrh na vojnom mimohodu u Zagrebu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
04.08.2015.
u 22:11

Nakon svečanog vojnog mimohoda koji je u povodu 20. obljetnice Oluje prošao zagrebačkim ulicama predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da je impresioniran te da je ponosan što Hrvatska ima takvu vojsku. Za Dnevnik Nove TV ispričao je gdje se on nalazio tijekom akcije Oluja.

- Bio sam načelnik PU zagrebačke, bio sam prvi dan Oluje u Zagrebu, a drugi i treći na terenu gdje smo obilazili postrojbe Alfi. U oslobođenim krajevima zagrebačka policija je pokrivala sve od Obrovca do Gračaca - rekao je Karamarko i osvrnuo se na ranija politička neslaganja oko zagrebačke proslave Oluje. - Bio sam protiv da se toga da se mimohod održava u Zagrebu, ali sam rekao ako su predsjednica i Vlada to dogovorili, moje je bilo da podržim mimohod i želio sam da to bude najbolji mimohod na svijetu. No, u Kninu je sve počelo i završilo. Knin je taj grad u kojem ćemo na dostojan način proslaviti - rekao je Karamarko.

Šef najveće oporbene stranke komentirao je i proglašenje dana žalosti u Srbiji na dan obilježavanja Oluje. Rekao je kako je odlazak ljudi iz Hrvatske bio organiziran i proveden po Miloševićevoj naredbi. - Na civile se pazilo, ali zašto nitko ne priča o pet godina okupacije, o onim ljudima koji su izašli s vrećicama, koliko ima neiskopanih jama... Moderna srpska politika ne bi smjela biti temeljena na mitovima - rekao je Karamarko.

>> Paradom tenkova završio spektakularni mimohod u Zagrebu

>> Karamarko na Facebooku objavio fotografiju iz ratnih dana

Komentara 38

Avatar vodomar
vodomar
23:21 04.08.2015.

Mutavi, li Mutko, kako smo ga na faksu zvali, uvijek je težio savršenstvu. Njemu nisu kao nam bile dovoljne četiri godine da završi studij povijesti. Šest? Ne. Osam? Ne. Deset? Da! Toliko je taj žovjek želio savladati gradivo da od knjige nisi mogao otrgnuti. Ni kao Garavi nije htio biti prosječan. Odlučio je godine posvetiti napredovanju. Predano je radio. Pomagao je kad je god i gdje god trebalo. Čak i kad se radilo o Gotovini - posao je posao. Nema šale s Garavim. Ako nekim čudom nauči javno govoriti, ili barem suvislo čitati što su mu napisali, gdje će mu biti kraj?

ĐO
đonids
00:06 05.08.2015.

Ajde Karanešto ne mlati praznu slamu! Nisi ti nigdje bio kao nsčelnik PUZa već negdje u zagrebsčkom kokošinjcu! Djelatnici PUZa su bili u Obrovcu i Lapcu a Lučko u Gračacu i daleko sire. Mi smo se najkasnije vratuli u Zagreb u Savsku 1, jer sste Ti lsžljivčino i ostaka bagra se igrali vojske po Zagrebu a niste imali muškosti stati pred nas! Tolko o tome...

DU
Deleted user
06:46 05.08.2015.

karamarko ne znam kak si dogural do trećeg reda među uzvanicima , ioako ti mjesto nije bilo među njima ,ali to je najviše kaj si postignul.prva mjesta su rezervirana za vladajuće još puno godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije