Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Vojska će očito morati kontrolirati hrvatsku granicu da bi se spriječili nekontrolirani ulasci'

Tomislav Karamarko u Sisku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/14
18.09.2015.
u 12:42

Karamarko je izbjegličku krizu u Hrvatskoj nazvao groznim neuspjehom Vlade, a na pitanje što bi on u ovoj situaciji napravio rekao je kako je HDZ još jučer predložio da se zatvori granica

U tijeku je međunarodna sigurnosna konferencija u organizaciji HDZ-a tijekom koje je šef te stranke Tomislav Karamarko komentirao aktualno stanje s izbjeglicama u Hrvatskoj. Kritizirao je vladu da je potpuno nepripremljena za problem s valom izbjeglica koje su stigle u Hrvatsku, iako je bilo sasvim dovoljno vremena da se napravi analiza i adekvatno postupi.

– Vlada se ponaša kao da će ti nesretni ljudi doći u 3-4 minibusa u Hrvatsku, a bilo je jasno iz primjera Makedonije, Srbije i Grčke da će Hrvatska biti koridor za dolazak. Iz Vladina ponašanja i nespremnosti nismo se ni uspjeli pripremiti za to jer je Hrvatska samo tranzitni koridor ili mjesto stacioniranja tih nesretnih ljudi. Izostala je svaka diplomatska aktivnost kako bi se s partnerima u EU, a poglavito sa Slovenijom, dogovori da hrvatska bude tranzitna država za izbjeglice. Iako je Milanović govorio da se dogovorio sa Slovencima Slovenski premijer to je demantirao – rekao je Karamarko.

Napomenuo je da 1.100 ljudi, koje prema kvotama EU Hrvatska mora primiti, trebamo dostojanstveno zbrinuti, a da Hrvatska za sve iznad nije spremna. Izbjegličku krizu u Hrvatskoj nazvao je groznim neuspjehom Vlade, a na pitanje što bi on u ovoj situaciji napravio rekao je kako je HDZ još jučer predložio da se zatvori granica kako bi se spriječili nekontrolirani ulasci izbjeglica u Hrvatsku. – I ovo je prilika da pozovemo naše građane da pomognu Crvenom križu i Caritasu kako bi se pomoglo ljudima koji su unutar naših granica – rekao je Karamarko.

Pohvalio je odluku predsjednice da digne stupanj pripravnosti Hrvatske vojske te rekao da će vojska očito morati kontrolirati hrvatsku granicu da bi se spriječili nekontrolirani ulasci migranata u Hrvatsku.

Na konferenciji je viđen i predsjedničin suprug Jakov Kitarović koji je sjedio u zadnjim redovima.

>> Ulice u Tovarniku preplavljene izbjeglicama. Obilaze kuće i mole za hranu i vodu

>> Milanović o mogućem slanju izbjeglica u Sloveniju: Mislim da je Mađarska puno bliže

Komentara 122

UI
Uvijek_iskreno
12:55 18.09.2015.

Karamarko je u pravu, vlada je apsolutno ne pripremljena i pušta da se situacija razvija sama od sebe, a to je nedopustivo!

LU
luli
12:52 18.09.2015.

Barem to sada kada je kasno za zid ili ogradu. Kukurikavci brane Hrvatsku kao što su i 91.

UI
Uvijek_iskreno
12:54 18.09.2015.

Ne zna Milanović što znači braniti nacionalne interese, nikada rata nije vidio, jer da je znao bi da je ovo opasna i nesigurna situacija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije