Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ŠEF HDZ-A

Karamarko se vraća u politiku? 'Razvijam ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj'

Karamarko na konferenciji za medije u lipnju 2016., kada je objavio da podnosi ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
09.03.2017.
u 11:10

Postigli smo velike uspjehe u naših prvih 25 godina, a sada moramo osmisliti plan razvoja u sljedećih 25 godina, kaže Karamarko

Bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je objavio da je počeo razvijati ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj te tako potaknuo spekulacije o svom povratku u aktivnu politiku nakon višemjesečnog izbivanja iz javnosti.

– Počeo sam razvijati ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj (Think Tank), koji bi ujedinio najbolje umove iz političkog spektra kako bismo se konstruktivno suočili s najvažnijim izazovima. Postigli smo velike uspjehe u naših prvih 25 godina, a sada moramo osmisliti plan razvoja u sljedećih 25 godina – objavio je Karamarko na Facebooku, dodajući da je tijekom nedavnog posjeta Washingtonu dobio priliku razgovarati s američkim političarima o modelima takva pothvata te da je nakon tih susreta "prožet entuzijazmom više nego ikada i uvjeren u to da bi takva inicijativa mogla pomoći Hrvatskoj".

Ovo je trenutak kada je Karamarko dao ostavku:

Karamarko je, nakon izbivanja iz politike nakon pada Vlade Tihomira Oreškovića u kojoj je bio potpredsjednik, i ostavke na mjesto šefa HDZ-a, u posljednje vrijeme objavama na Facebooku izazvao interes javnosti, a pogotovo desno orijentiranih simpatizera nezadovoljnih smjerom u kojem je otišao HDZ pod vodstvom Karamarkova nasljednika Andreja Plenkovića.

Ranije ovog tjedna objavio je da se upravo vratio iz posjeta Washingtonu, gdje se, kako je rekao, susreo s nekoliko američkih dužnosnika koji brinu o pitanjima od važnosti za Hrvatsku i njezino okruženje. U veljači je naveo kako se tijekom izbivanja iz politike posvetio obitelji, prijateljima i putovanjima. Otkrio je i da je u Londonu posjetio RUSI (Royal United Services Institute for Defence and Security Studies), institut koji prati i analizira svjetska zbivanja u sferi sigurnosti i obrane te da su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u našem dijelu Europe te o Hrvatskoj i njezinoj budućnosti. Već tada je rekao kako bi bilo dobro da Hrvatska ima sličnu instituciju "u kojoj bismo koncentrirali znanja, iskustva i volju da se pomogne stabilizaciji sigurnosne i gospodarske situacije u našoj zemlji".

>> Karamarko na suđenju Manoliću: Ne želim imenovati djelatnike SDS-a koji su me ispitivali 1982.

Komentara 29

Avatar tabasko
tabasko
12:06 09.03.2017.

Nešto smo se puno nagledali marasa, kotromanovica, josipovića , prištavog itd itd itd po USA i Australiji samo nisam siguran da su i skim razgovarali osim prodavačica po trgovačkim centrima.

TV
tv5378
11:56 09.03.2017.

Molim na ispravite netocan navod ''I poraza na unutar stranackim izborima'.Koliko mi je poznato,Karamarko nije izgubio niti jedne izbore ukljucujuci unutarstranacke.Hvala!

KA
kajinx
13:55 09.03.2017.

Gosp. Karamarko, ako želiš pomoći, osnuj Hrvatsku Katoličku Stranku. Ima nas 90% i pobjedili bi na svim izborima, garantiram!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije