Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Tomislav Karamarko: Presudu protiv HDZ-a opet tempiraju uoči izbora

naslovnica 23.5.
Foto: VL
23.05.2015.
u 00:01

Tomislav Karamarko izabran je 21. svibnja prije tri godine za predsjednika HDZ-a.

Tomislav Karamarko izabran je 21. svibnja prije tri godine za predsjednika HDZ-a. Tim povodom napravili smo intervju u njegovom uredu u središnjici HDZ-a, gdje, zapravo, provodi najmanje vremena.

I dalje je neprestano na terenu, obilazi članstvo i priprema se za parlamentarne izbore.

:: Pred vama su parlamentarni izbori, mediji pišu kako bi odluka Vrhovnog suda o konačnoj presudi HDZ-u u slučaju Fimi medija mogla biti baš u vrijeme kampanje, odnosno održavanja izbora. Koliki bi to mogao biti udarac HDZ-u potvrdi li se pravomoćna presuda za Fimi mediju? U pitanju je imidž stranke, ali i 30 milijuna kuna bez kojih bi HDZ mogao ostati.

Svaka takva i slična presuda u predizborno vrijeme, ma prema kome ona bila usmjerena, utječe na rezultate izbora. Kad se netko počne baviti tempiranjem trenutka presude, kako povjerovati da se ne bavi i njezinim sadržajem. Pogotovo ako se sve to još i medijski eksploatira. Kad je riječ o slučaju Fimi medija, čini se da sve ide baš u tom smjeru. Što reći, krajnje nepošteno.

:: Mislite li da se odluka Vrhovnog suda ciljano tempira za izborno vrijeme?

Imamo odbačaje u predmetima koji su se ticali SDP-ovaca, a na drugoj strani u slučaju HDZ-a neke su se optužnice podizale, a istrage pokretale baš u izborno vrijeme. Što se tiče prvostupanjske presude protiv HDZ-a, ona je apsurdna. Ne bojim se konačne presude, ali volio bih da ona bude u neko drugo vrijeme. Želim vjerovati da će Vrhovni sud postupati po zakonu.

:: Što ako HDZ bude morao vratiti 30 milijuna kuna, to je ogroman financijski udarac?

Čvrsto sam uvjeren da neće biti tako. Naravno da bi to bio udarac jer se iz dana u dan borimo s financiranjem hladnog pogona i svih dnevnih aktivnosti stranke.

>>Cijeli intervju sa predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom čitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista od subote ili prelistajte e-izdanje Večernjeg lista!

Foto: VLm

Komentara 170

NJ
njoj
21:50 22.05.2015.

na sve su kukurikavci spremni da dobiju izbore ali neće im proći. Neka se već jednom pomire sa sudbinom i počnu pripremati oproštajne govore!

GO
Gomila
21:57 22.05.2015.

Tomislave hrvatski narod je stobom samo naprijed sa istinom

SK
Sviraj_kraj
21:50 22.05.2015.

Od SDPa se sad mogu ocekivati kojekakve smicalice i da nece prezati pred icim jer jasno im je da u normalnim uvjetima nemaju nikakve sanse na izborima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije